clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

За звання кращого кухаря Хмельницького змагалися лише три кулінари

Інна Шовдра приготувала на конкурс аж чотири страви

Інна Шовдра приготувала на конкурс аж чотири страви. Фото: автора

Найкращим хмельницьким майстром кулінарної справи визнали працівницю кафе “Меркурій”.

Цього року у конкурсі “Кращий кухар” взяли участь лише три повари міста. Змагалися учасники конкурсу у ресторані “Зоряна ніч”. Найхоробрішими виявилися працівники кафе “Наомі”, “Меркурій” та “М-кафе”. Кожен кухар на розсуд журі мав запропонувати три страви: десерт та фірмову страву, які були домашнім завданням, та безпосередньо під час конкурсу кулінари мали приготувати страву із запропонованих продуктів у присутності журі. З останнім завданням майстри кулінарної справи цього року зіштовхнулися вперше. На приготування смачного шедевру відводилася лише година.

У результаті хмельницькі майстри вразили журі оригінальним поєднанням компонентів, неординарними підходами приготуванням страв, створивши справжні витвори мистецтва. Ванільна панакота, суфле з чорницею, польський пиріг, французький чізкейк — усе це місцеві кухарі перетворили на кулінарні шедеври. Незвичайні десерти прикрашали пелюстками свіжих квітів, їстівними бусинами, ягідними соусами та навіть рожевим перцем. Що ж до фірмових страв, то кулінари презентували фаршироване запечене м'ясо, салати з овочами альденте та смаженою яловичиною, телячі медальйони на грилі.


Десерт "Три молока" від кухаря "Наомі" Руслана Радецького

Найкраще із поставленими завданнями впоралася кухар 4-розряду Інна Шовдра, яка представляла кафе “Меркурій”. Майстриня презентувала фірмову страву — запечене свине м'ясо із мінімальною добавкою спецій, але нафаршироване болгарським перцем, оливками та маслинами. На десерт жінка подала ніжний польський пиріг, а під час конкурсу із запропонованих продуктів пані Інна приготувала аж дві страви: рибу пенгасіус, замариновану у солі, перці та соєвому соусі та курячі рулетики з сирно-картопляним пюре.

Переможниця цьогорічного конкурсу, працівниця кафе "Меркурій" Інна Шовдра

“Тематика нашої презентації — кохання. Тому ми приготували десерт для жінки та більш ситнішу, а саме м'ясну, страву для чоловіка, - говорить Інна Шовдра. - Безпосередньо на змаганнях я вирішила засмажити рибу, подавши її з міксом салату та засмаженими помідорами, і приготувати страву із курячого м'яса — рулети. Їх я нафарширувала болгарським перцем і сирною масою з базиліком і кропом, подавши з сирно-картопляним пюре”.

Під час конкурсу майстри мали приготувати страву із запропонованих продуктів

Друге місце розділили між собою інші два учасники змагань, набравши рівну кількість балів. За словами заступника начальника управління торгівлі Хмельницької міської ради Коваль Наталії, розрив між переможницею змагань та срібними призерами був лише кілька балів.

“Дуже важко швидко зібратися і приготувати страву із запропонованих продуктів, а потім ще й гарно її презентувати. Тому усі учасники молодці. Для них це можливість не лише розказати про свою складну професію, але водночас шансь заявити про себе, показати свою майстерність, - говорить Наталія Ігорівна. - Сьогодні ми визначили переможця, а нагороджувати її будуть традиційно на День міста”.

Французький чізкейк, посипаний рожевим перцем, від Дениса Мельника

Усі учасники показали себе справжніми профі, протягом години кожен з них зумів приготувати смачну страву та неординарно подати її на розсуд журі. Представник “М-кафе”, кухар 5-розряду Денис Мельник засмажив куряче м'ясо в азіатському стилі, подавши його з смаженою картоплею та овочами. А кухар кафе “Наомі” Руслан Радецький засмажив на грилі куряче філе з вершковим маслом і тимьяном і подав його з смаженою картоплею на базиліковій олії разом з міксом салату.

На виконання завдання в учасників була лише година

Майстри намагалися вразити журі не лише смачними стравами, але й оригінальною подачею

Смажена риба від Інни Шовдри разом із засмаженими томатами та приправленим вершковим маслом

Журі оцінювало страви за п'ятьма критеріями

Звертало увагу на найменші дрібниці

Руслан Радецький під час конкурсу приготував аж дві страви

Курячі рулети з картопляно-сирним пюре, приготовлені переможницею змагань

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео




Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31