ye-logo.v1.2

Антимонопольний комітет звинувачує виконком Городоцької міськради у порушенні законодавства через бездіяльність

Суспільство 1909
Як встановило регіональне відділення Антимонопольного комітету, дії “Городоккомунсервіс” призвели до ущемлення прав споживачів
Як встановило регіональне відділення Антимонопольного комітету, дії “Городоккомунсервіс” призвели до ущемлення прав споживачів. Фото: itc.ua

Комунальне підприємство “Гродоккомунсервіс” не повідомило населенню нові тарифи.

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало комунальне підприємство “Городоккомунсервіс” на шість тисяч гривень за зловживання монопольним становищем. Річ у тому, що виконком Городоцької міської ради затвердив для “Городоккомунсервіс” тарифи з централізованого водопостачання і водовідведення та тарифи з вивезення та захоронення твердих побутових відходів, про що не повідомили споживачів.

Як встановило регіональне відділення Антимонопольного комітету, комунальне підприємство “Городоккомунсервіс” не довело до відома споживачів інформацію про загальний розмір тарифів та причини їх зміни, як це передбачено чинним законодавством. Такі дії призвели до ущемлення прав споживачів, оскільки вони не мали можливості подати свої зауваження та пропозиції, які повинні були обов’язково бути враховані.

“Разом з тим, виконавчий комітет Городоцької міської ради, відповідно до Законів України “Про житлово-комунальні послуги” та “Про місцеве самоврядування в Україні”, зобов’язаний був здійснювати контроль за дотриманням законодавства щодо захисту прав споживачів та відповідно до своїх повноважень здійснювати контроль за дотриманням стандартів, нормативів, норм, порядків і правил у сфері житлово-комунальних послуг”, - зазначає прес-служба регіонального відділення Антимонопольного комітету.

У відомстві додають, що бездіяльність виконавчого комітету Городоцької міської ради створила умови для вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції комунальним підприємством “Городоккомунсервіс”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую