ye-logo.v1.2

У Хмельницькому перейменують вулицю Маршала Рибалка

Суспільство 11982
У Хмельницькому може не бути вулиці Маршала Рибалка
У Хмельницькому може не бути вулиці Маршала Рибалка. Фото: автора

Ймовірно, восени вона вже називатиметься на честь Івана Павла ІІ.

Питання перейменування вулиці Маршала Рибалка обговорювали сьогодні, 29 липня, на засіданні топонімічної комісії Хмельницької міської ради. Як відзначили депутати, оскільки маршал Павло Рибалко був радянським діячем, назва вулиці підпадає під дію закону про декомунізацію. Остаточне рішення про переймування приймуть вже після місцевих виборів.

Водночас, з проханням перейменувати одну з вулиць Хмельницького на честь Папи Римського Івана Павла ІІ до міської влади звернулись представники Спілки поляків в Україні.

“160 прихожан костелу Христа Царя Всесвіту і жителів вулиці Маршала Рибалка підписалися за те, щоб перейменувати одну з вулиць міста на честь Івана Павла ІІ”, - сказав голова обласного осередку Спілки поляків Франц Міцінський.

За його словами, у районі заріччя, де розташована вулиця Маршала Рибалка, до початку Другої cвітової війни жили поляки, тоді там було дві польські школи. Тому, на думку Франца Міцінського, з історичної точки зору таке перейменнування буде виправданим.

Коментарі:

Сергій Буднік 01.08.2015 12:33

Чому в нас має будти вулиця папи римського??? Скільки в Польші вулиць названих на честь видатних українців??? Невже в Польщі та інших державах наші земляки вимагають що б в тих державах назвали вулицю так як вони того хочуть??? Чому вони в нашій державі щось від нас вимагають??? Кому щось не подобається, ніхто не тримає, до себе в Польщу!!! І ще одне як можна називати вулицю на честь папи римського коли один із них дозволив одностатеві шлюби!!!!

Мирослава Лінс 31.07.2015 12:14

Зараз не дуже модно згадувати події Великої Вітчизняної Війни,може її взагалі не було..Чи може було б накраще,щоб в тій війні здобула перемогу нациська Германія?А героїв,які віддали життя за нас,треба забути і викреслити з історії назавжди..Давайте тоді вже демонтуємо пам'ятник загиблим воїнам-визвольникам Проскурова, що розташований на розі вулиць маршала Рибалка та пр.Миру.-впевнена,серед похованих там було багато комуністів-вони теж підпадають під статтю закону про декомунізацію..

Partizan Partizan 30.07.2015 13:25

я вважаю взагалі не змінювати. під який там "закон" вона підпадає? влада незаконна-прийшла військовим способом, тому її ігнорувати. але навіть якщо змінювати то наприклад на Володимир Великий. але краще не змінювати, залишити як є.

Partizan Partizan 30.07.2015 13:18

http://russian.rt.com/article/105926 ну шо "власть"? це типу хочете почати робити провокації для підняття бойового духу у поляків? щоб почати ато в городі? під Мукачево заради якихось 5-6 баранів вже перетягнули 4 колони інших баранів та техніки...

Partizan Partizan 30.07.2015 13:09

http://diver-sant.ru/other/36972-papa-francisk-prizval-zaschitit-geev-ot-diskriminacii.html

Игорь Шулаков 30.07.2015 11:32

Не будьте дебилами...,больше заниматься сейчас нечем,как улицы переименовывать...!!!.Это же снова исправления в паспортах и другое и тд. и тп.

Шовковська Олеся 29.07.2015 21:01

действительно,кто такой был этот Рыбалко и зачем освобождал Проскуров..

Шовковська Олеся 29.07.2015 20:59

http://fakty.ua/63269-kogda-zhena-marshala-rybalko-poprosila-ego-perevesti-syna-tankista-k-sebe-v-armiyu-on-otvetil-quot-a-kak-ya-drugim-batkam-budu-v-glaza-smotret-quot

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую