ye-logo.v1.2

За рівнем зарплатні Хмельниччина посідає 16 місце в Україні

Економіка 2202
За сумою боргу область посіла 4 місце серед регіонів України
За сумою боргу область посіла 4 місце серед регіонів України. Фото: patrioty.org.ua

Таку статистику оприлюднили в Хмельницькій облдержадміністрації.

Чиновники звітують: заробітна плата у травні, в порівняні до січня, зросла на 487 гривень. Та навіть з таким «зростанням» Хмельниччина все ще не може похвалитися високим рівне зарплат.
У травні цього року поточного року у порівнянні до січня місяця заробітна плата одного штатного працівника по області зросла на 487 грн., або на 17,8% і становила 3224 гривень. По рівню заробітної плати область посіла 16 місце по Україні, де середня зарплатня становить 4042 гривні. Такі дані наводить Хмельницька ОДА.
Окрім низьких зарплат в області також є проблема з ліквідацією заборгованості працівникам підприємств – банкрутів, на яких відсутні залишки продукції та недостатньо наявного майна, яке можна реалізувати.
«На Хмельниччині повністю ліквідовано борги із заробітної плати працівникам 15 підприємств на загальну суму 3,2 млн. гривень. Станом на 1 липня 2015 року відсутня заборгованість із заробітної плати у 11 районах області: Білогірському, Віньковецькому, Волочиському, Ізяславському, Красилівському, Новоушицькому, Старокостянтинівському, Старосинявському, Теофіпольському, Чемеровецькому та Шепетівському», – повідомив голова облдержадміністрації Михайло Загородний на спільному засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати.
За сумою боргу область посіла 4 місце серед регіонів України, тоді як ще у червні місяці Хмельниччина була на 6 місці.
Станом на 01 липня залишається борг із невиплаченої заробітної плати на 32 підприємствах у сумі 8,4 млн. гривень. У тому числі на 19 економічно активних підприємствах борг склав 4,7 млн. грн., на 12 підприємствах-банкрутах – 3,6 млн. грн. та 1 економічно неактивному підприємстві – 98,0 тис. гривень.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую