ye-logo.v1.2

На Хмельниччині замість 23 районних і міських прокуратур створять п'ять місцевих

Суспільство 2942
У прокуратурі відбудеться поетапне скорочення
У прокуратурі відбудеться поетапне скорочення. Фото: автора

Чверть працівників апарату прокуратури у Хмельницькій області скоротять.

Два тижні тому вступив у дію новий закон України про прокуратуру, який вносить суттєві корективи в роботу органів прокуратури. Як повідомив сьогодні, 30 липня, на прес-конференції прокурор Хмельницької області Олег Синишин, до грудня цього року замість 23 прокуратур, які зараз існують у Хмельницькій області, шляхом укрупнення буде утворено 5 місцевих прокуратур: Городоцька, Кам'янець-Подільська, Старокостянтинівська, Хмельницька та Шепетівська.

“Змінено порядок добору працівників в органи прокуратури. Тепер їх призначатимуть за результатами відкритого чотирирівневого конкурсу. Останній етап конкурсу — співбесіда, яка відбуватиметься в онлайн режимі. Завдяки цьому кожен охочий зможе подивитися на кандидата та переглянути співбесіду з ним”, - говорить Олег Синишин.

У прокуратурі також відбудеться поетапне скорочення працівників. У Хмельницькій області на даний час під скорочення потрапляє четверта частина всіх посад, а це майже сто осіб.

“Працівники апарату прокуратури області мають за законом два місяця, щоб вирішити питання працевлаштування. В тому числі вони мають право брати участь у конкурсі на адміністративні посади місцевих прокуратур”, - додав прокурор області. - Крім того, прокуратура підтримує процес самоочищення. В області звільнено всіх працівників, які підпадали під люстрацію. Під час кадрового етапу люстрації було звільнено два заступники прокурора Хмельницької області. На даний час триває майнова люстрація. Перевіряють усіх працівників прокуратури без виключення”.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую