ye-logo.v1.2

Наші мажоретки привезли чотири «золота»

Спорт 1778
Номер «Прапори» отримав особливу нагороду
Номер «Прапори» отримав особливу нагороду. Фото: з архіву

Колектив мажореток «Альфа» виник у 2008 році у Хмельницькому на базі ансамблю стилізованого бального танцю «Альборадо».

За кілька років дівчата у гарних костюмах, які виконують складні трюки із палицями, крокують і танцюють під бравурні марші, стали візитівкою усіх урочистостей на Хмельниччині. І хоча популярний у Європі мажорет-спорт досі не дуже розвинений в Україні, подільські мажоретки вже п’ятий рік поспіль гідно представляють нашу країну на міжнародних змаганнях. До речі, це єдиний український колектив, який входить до Міжнародної асоціації мажореток Європи.

Наші спортсменки щойно повернулися із Гран-прі Європи з мажорет-спорту, що відбувся в угорському місті Сегет, з чотирма золотими медалями. Дівчата перемогли у трьох номінаціях (класичні мажоретки, міні-формація, група) у середній віковій категорії, а Тетяна Волинець здобула перше місце у молодшій віковій категорії в номінації «соло». Номер «Прапори» був удостоєний особливого кубка за бездоганне поєднання хореографії і костюмів. За підсумками чемпіонату українські мажоретки посіли п’яте командне місце.

«У змаганнях брали участь найкращі команди Угорщини, Італії, Польщі, Чехії, Хорватії та інших країн. Ми були єдиними представниками України, – розповідає художній керівник народного колективу мажореток «Альфа» Олександр Мильніков. – Ми вже п’ятий рік представляємо нашу країну, а тому з багатьма учасниками у нас склалися гарні стосунки».

Щоб досягти високих результатів, колективу довелося чимало попрацювати. Перший місяць літа спортсменки ходили на тренування двічі на день. До речі, двоє хмельничанок, Софія Бойченко і Вікторія Заговора, стали наймолодшими учасницями Гран-прі. Річ у тім, що до участі у наймолодшій віковій категорії допускаються діти віком від восьми років, нашим же танцівницям виповнилося лише по сім. Однак судді поблажливо поставилися до української команди і дозволили дівчатам спробувати свої сили. В результаті вони посіли дев’яте місце, чим дуже задоволені.

«Командний дух – понад усе в нашому колективі. Коли одні виступають, інші вболівають за них. І головне, що дівчата вміють радіти не лише своїм перемогам, а й здобуткам колег», – розповідає хореограф колективу Наталя Мильнікова.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую