ye-logo.v1.2

До прикордонної академії вступили 44 учасники бойових дій у зоні АТО

Суспільство 4065
296 осіб рекомендували зарахувати курсантами
296 осіб рекомендували зарахувати курсантами. Фото: прес-служби прикордонної академії

Усього у навчальному закладі рекомендували до зарахування курсантами 296 осіб цивільних і військових.

У Національній академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького завершили прийом документів від абітурієнтів. У рейтинговому списку — 296 майбутніх курсантів. Як розповів відповідальний секретар приймальної комісії Валерій Кухар, серед зарахованих - цивільні особи та військовослужбовці. Їх майже вдвічі більше, ніж минулого року, що свідчить про зростання патріотичних настроїв населення та престиж служби у прикордонних військах.

“Через ситуацію в країні цього року вступна кампанія особлива. Військовослужбовці отримали унікальну можливість здавати вступні іспити безпосередньо у нашому навчальному закладі. До нас прибуло для реєстрації 189 військовослужбовців за контрактом, серед них — 44 учасники бойових дій. Ми оприлюднили рейтинговий список осіб, які успішно пройшли вступні випробування, - це 296 осіб, які хочуть стати курсантами”, - каже Валерій Кухар.

Серед військових вишів прикордонна академія чи не найкраще виконала план з прийому. Професія захисника державного кордону, попри ризик і небезпеку, залишається однією із найпрестижніших у країні. Майбутні курсанти ще мають кілька днів, щоб донести оригінали документів, поки не буде підписаний наказ про зарахування. Далі на них чекає свого роду “курс молодого бійця” на території Центру забезпечення навчального процесу прикордонної академії. А вже у вересні вступники приймуть військову присягу.

Чимало юнаків та дівчат вирішили стати цього року курсантами прикордонної академії.

Немало абітурієнтів виявили бажання опанувати і цивільні спеціальності: “Правознавство”, “Філологія”, “Переклад”, на які почали приймати до закладу з 2010 року.

“Багатьох зацікавила, до прикладу, спеціальність “Правознавство”: ліцензований обсяг якої - 90 осіб денної форми навчання, 30 з них — за кошти фізичних і юридичних осіб. От на ці 30 місць було подано 221 заяву. Це величезний конкурс”, - зазначає Валерій Кухар.

Серед курсантів - 60 дівчат.

Відповідальний секретар приймальної комісії наголошує, що усі курсанти отримають повне державне забезпечення, трьохразове харчування і проживатимуть у гуртожитку на території прикордонної академії. Випускників-бакалаврів розподілятимуть на первинні посади в органи охорони державного кордону, де вони укладатимуть на п'ять років свій перший контракт.

 Для майбутніх прикордонників - серйозні фізичні умови вступу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую