clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Сирний пиріг з ожиною (ВІДЕОРЕЦЕПТ)

Фото: автора

Цей пиріг сміливо можна назвати тортом, такою ніжною та смачною виходить начинка. На окремі «дифірамби» заслуговує і тісто — пісочне й крихке, воно просто тане у роті. Ожину краще брати садову солодких сортів. Тоді кісточки абсолютно не відчуваються.

Інгредієнти:
Для тіста: 200 г борошна, 40 г крохмалю (2 ст. л.), 1 ч. л розпушувача, яйце, 60 г цукру, 125 г вершкового масла, 0,5 пакетика ваніліну.
Для начинки: 100 г м'якого масла, 200 г цукру, цедра лимона, 0,5 пакетика ваніліну, 4 яйця, 60 г крохмалю, 1 кг сиру (я ретельно збила його блендером до кремоподібного стану), 300 г ожини (пиріг виходить на 3 кг!)

Приготування:
Зі всіх продуктів, окрім крохмалю, замісити тісто і поставити його в холодильник, поки робите начинку. Потім додати крохмаль і ще раз вимісити.
Розтерти масло з цукром, цедрою лимона і ванільним цукром.
Відокремити яєчні жовтки від білків. Розтерти з маслом жовтки, крохмаль і сир. Добре збити білки і з'єднати із сирною масою.
Тісто розкачати в пласт трохи більший за обсягом, ніж розмір форми (діаметр 26 см). Форму встелити пергаментом, змастити маслом і викласти тісто, формуючи бортики. На нього начинку, зверху — ожину.
Випікати при 170ºС протягом 60 хвилин на нижньому рівні духовки.
Охолодити у формі, лише тоді розрізати Посипати цукровою пудрою, прикрасити гілочкою меліси та ягодами. 

Підписатися на канал "Є" в Youtube

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 09.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.74
25.78
27.36
27.4
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31