ye-logo.v1.2

Майже 300 курсантів прикордонної академії отримали перші погони

Суспільство 4533

Першокурсникам урочисто вручили знаки розрізнення.

У Національній академії Державної прикордонної служби імені Б.Хмельницького сьогодні, 16 серпня, вручили першокурсникам погони курсантів. Стати в майбутньому захисниками кордонів цьогоріч забажали майже 300 вступників, серед яких близько 40 – дівчата. Привітали першокурсників ректор академії полковник Олег Шинкарук, в.о міського голови Костянтин Чернилевський, а також батьки та друзі.

«Це перші погони в житті курсантів. Сподіваємося, що з роками вони замінять їх спочатку на лейтенантські, а потім на генеральські. У нас вже є такий досвід, - каже ректор Національної академії Олег Шинкарук. – Цього року ми набрали більше курсантів. Це свідчить, що прикордонна служба сьогодні найбільш сучасна і реформована. Програма, за якою курсанти навчатимуться, кардинально відрізняється від попередніх. Адже в сьогоднішніх умовах прикордонник має бути підготовлений краще від усіх: вміти стріляти з усіх видів зброї, бути і танкістом, і десантником. Разом з тим, ми виконуємо і всі стандарти вищої освіти».

Погони курсанта отримали майже 300 першокурсників.

Курсанти вишикувались на полігоні. Попереду у них чотири роки навчання та служба на державному кордоні. Кожен з них свідомо обрав свій шлях, дехто навіть продовжує династію.

«У нас в сім’ї всі військові, - розповідає полковник Василь Хитрик. - Прикордонну академію закінчили два мої сини, старший Геннадій загинув на Сході країни, виконуючи свій громадянський обов’язок. Молодший зараз у зоні АТО. Тепер 19-річний онук отримує курсантські погони. Мені дуже приємно, що внук пішов стопами батька».

Близько 40 дівчат теж стануть  через чотири роки на захист кордону.

Студенти вишів, які закінчили військову кафедру, приймали сьогодні присягу, а на закінчення урочистостей бійці прикордонної оперативно-бойової комендатури влаштували показовий бій. Вояки продемонстрували майбутнім захисникам рубежів найкращі якості професії прикордонника.

Нагадаємо, на початку серпня хмельницька оперативно-бойова прикордонна комендатура поповнилась новими бійцями.

Вручення погонів для курсантів - свято.

Привітали першокурсників керівники міста і академії.

На вручення погонів прийшли родичі і друзі.

Це перші погони першокурсників.

Бійці комендатури влаштували показовий бій.

Курсанти отримають повне державне забезпечення.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую