clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Сливовий пиріг на сметані

Фото: автора

Пирогів зі сливами дуже багато, рецептура у всіх різна, я ж хочу запропонувати свій варіант. Він готується на сметані й не має в своєму складі масла. Це не лише здешевлює продукт, але й робить його менш калорійним.

Цей пиріг виходить завжди пишним (пористим), тому рецептом цього тіста я користуюся досить часто. Можна сказати, що останнім часом, підсіла на нього! Поле для експериментів величезне і з будь-якими фруктами-ягодами пиріг виходить чудовим.

Інгредієнти:
12-15 слив без кісточки, 2 яйця, 150 г цукру, пакетик ваніліну, 200 г сметани, 1 ст. л. майонезу (з гіркою), 1 ч. л. соди, 180 г борошна (зазвичай, я роблю подвійну порцію на стандартне квадратне деко з духовки).

Спосіб приготування:
Яйця, цукор та ванілін збити.

Тим часом у сметану додати майонез + 1 ч. л. соди (маса моментально починає набухати, до цього робила без майонезу — ефект абсолютно не такий).


В яєчно-цукрову масу додати відразу всі інші інгредієнти (окремо змішувати більше нічого не потрібно!).
Все ретельно збити вінчиком чи міксером, щоб тільки консистенція стала однорідною (помітила — чим менше збивати, тим краще виходить!) Вилити тісто у форму, змащену маслом і встелену пергаментом.


Зверху викласти половинки слив (краще трішки їх «втопити»).


Випікати при 200ºС протягом 30 хвилин до золотавого кольору.

Потім притрусити цукровою пудрою. 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 03.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.97
26.01
27.66
27.7
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31