ye-logo.v1.2

Можновладці дали олімпійським чемпіонам грошей

Спорт 2037
Фото: Саша

А один із тренерів олімпійців отримав кошти на квартиру

18 грудня у Хмельницькій обласній державній адміністрації відбулося нагородження грошовими виплатами чемпіонів XXIX Олімпійських та XIII Параолімпійських ігор, а також їх тренерів. Від Хмельниччини у цих престижних змаганнях взяли участь одинадцять спортсменів, з яких четверо параолімпійців.

«Коли наші спортсмени здобули нагороди у Пекіні, я був на Івано-Франківщині, - каже губернатор Хмельницької області Іван Гавчук. - Працівники нашого управління надзвичайних ситуацій допомагали мешканцям сусідньої області долати наслідки паводку. І тут мені телефонують і кажуть, що українці здобули перший комплект нагород. Більш того, це - спортсмени з Хмельниччини».
Галина Пундик та Ольга Жовнір стали першими золотими медалістами Олімпійських ігор 2008 року серед українських спортсменів. Вони піднялися на найвищу сходинку пошани в командних змаганнях з фехтування на шаблях.
Рішенням обласної сесії на грошові нагороди чемпіонам Олімпійських ігор у Пекіні та їх тренерам виділено понад 2 мільйони гривень.
Галина Пундик та її партнерка по команді Ольга Жовнір поки що не знають, куди витратити ці сто тисяч гривень. Про нагородження вони дізналися напередодні, отож для них це була приємна несподіванка.
Тренерові Ольги та Галини Валерію Штурбабіну виділили 475 тисяч гривень. За ці кошти він планує придбати квартиру. Нині чоловік прописаний в одному з хмельницьких гуртожитків.
По сто тисяч за найвищі нагороди отримали і наші параолімпійці: Володимир Антонюк, Віталій Трушев та Олександр Девліш. 75 тисячами гривень нагородили срібного призера Олімпійських ігор 2008 року з вільної боротьби Володимира Стадника. Ірина Мікульчин (Мерлені) за бронзову нагороду отримала 50 тисяч гривень.
Хмельниччина стала першою серед областей України в загальному рейтингу за кількіс-тю золотих, срібних та бронзових медалей.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую