ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Закуска з буряка та перцю «Вогник»

28 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 10528

Фото: автора

Пропоную вам приготувати на зиму смачнющу закуску з буряка та болгарського перцю.

Консервувати самостійно я почала з 15 років, і за цей час мною було випробувано безліч рецептів. Якісь із них поступово відсівалися, інші переходили у розряд улюблених і постійно використовуваних. Цим рецептом колись давно зі мною поділилася подруга моєї матері і з того часу користуюся ним щорічно. Їмо цю закуску ми з м'ясом, рисом, локшиною, та й просто кидаємо декілька ложок у борщ. Колір після цього неймовірний!

Інгредиенти:
4 кг червоного буряка, 12 перчин червоного болгарського перцю, 12 цибулин, 2 перчини гіркого перцю (я використовую одну перчину, оскільки не дуже люблю гостре).
Маринад: склянка олії, склянка води, склянка оцту, 1,5 склянки цукру, сіль за смаком (я кладу півсклянки).

Приготування:
Буряк натерти на тертці. Перець почистити від насінинок й нарізати смужками, гіркий перець – дуже дрібно подрібнити. Цибулю – півкільцями. Все змішати, додати інгредієнти з маринаду і варити в каструлі при помірному кипінні 30-45 хвилин. Суміш гарячою розкласти в банки та закатати. Банки перевернути догори дном і вкутати до повного охолодження. 

домашні заготовки, буряк, перець, чилі

Коментарі:

  Так  Ні, дякую