ye-logo.v1.2

Перевіряємо якість бензину в домашніх умовах

Суспільство 7055
Дізнатись про наявність домішок допоможуть підручні засоби.
Дізнатись про наявність домішок допоможуть підручні засоби.

Кожен автомобіліст хоче, щоб його машина працювала тільки на високоякісному паливі, але, на жаль, все частіше можна почути розповіді про поломку автомобілів після заправки бензином на тій чи іншій АЗС.

Перевірка якості бензину легко проводиться в домашніх умовах. Пропонуємо деякі дії, які допоможуть вам перевірити, наскільки якісне пальне ви придбали. Тільки не забувайте, що бензин дуже горючий і вимагає уважного ставлення.
Наявність домішок можна побачити, змочивши аркуш білого паперу краплею бензину. Після того, як бензин випарується, якщо він був якісний і не мав жодних домішок, аркуш залишиться таким же білим. Якщо ж в бензині були якісь домішки, то аркуш не буде таким білим, як до досліду. Наприклад, якщо в бензині міститься гас, то на аркуші паперу залишається жирна пляма.

Для виявлення в бензині смол потрібно помістити крапельку бензину на сферичну поверхню, наприклад, на годинник, і підпалити цю краплю бензину. Якщо в результаті згоряння бензину на сферичній поверхні утворилися концентричні кола білого кольору, це означає, що в бензині немає або практично відсутні важкі смоли. Якщо ж ці окружності мають темно-жовтий або коричневий колір, то такий бензин насичений смолами, і може бути небезпечний для вашого автомобіля. Якщо ж на поверхні скла залишаються маленькі крапельки, то в бензині є домішки масла або дизельного палива.

Набравши трохи бензину в прозорий посуд, подивіться на світло, ви побачите рідину блідо-жовтого кольору. Додайте в бензин марганцівки або трохи грифеля і подивіться, в який колір забарвиться пальне. Якщо воно стане рожевого чи фіолетового кольору, значить бензин розбавлений водою.

Нанесіть трохи бензину на шкіру руки, якщо при цьому ви відчуваєте, як він висихає і випаровується, то це означає, що в ньому практично немає домішок. Якщо ж крапля залишила масну пляму – в бензині є якісь домішки.

Про наявність домішок нафталіну говорить запах сірки. Провівши такі прості експерименти з бензином з різних заправок, ви можете вибрати ту, на якій бензин – найякісніший. Адже від якості бензину залежить, як довго і без проблем буде працювати ваш автомобіль.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую