clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Суші-торт з авокадо, огірка та лосося для ледачих «сушіманів»

Фото: автора

Рецепт ідеально підходить для тих, хто не хоче мучитися зі скручуванням і нарізанням суші. Склали все разом й отримали смачний закусочний суші-тортик.

Інгредієнти для 6-8 порцій:
120 г рису для суші, 4 ст. л. рисового оцту, 2 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі.
Для начинки: листя норі, 500 г свіжого лосося (без кісток і шкіри), 2 ст. л. китайського майонезу, 1 ч. л. порошку васабі, 1 ст. л. соєвого соусу, великий огірок, авокадо, 4 ст. л. насіння кунжуту.

Приготування:
Замочіть рис у холодній воді на годину. Потім відкиньте його на сито й залиште так ще на 30 хвилин. Перекладіть рис у каструлю з 360 мл води. Закип'ятіть і варіть протягом 5 хвилин. Не знімайте кришку й зменшіть вогонь до мінімуму. Варіть ще 5 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню і дайте рису постояти під кришкою 10 хвилин. Підігрійте рисовий оцет, розчиніть у ньому цукор і сіль. Залиште оцет до його повного охолодження. Додайте оцет і трохи перемішайте рис.

Дайте йому охолонути до кімнатної температури.
Наріжте лосось маленькими шматочками. Змішайте рибу з насінням кунжуту.


Почистіть від шкірки огірок та авокадо, наріжте все тонкими скибочками. Листя норі виріжте за розміром розсувної форми для торта. Покладіть його на дно.

Намочіть руки в підкисленій оцтом воді й викладіть на норі половину рису. Добре утрамбуйте.
Змішайте китайський майонез, порошок васабі та соєвий соус.

Змастіть цим соусом рис.


Зверху покладіть огірок і авокадо.


Закінчіть лососем. Повторіть шари ще раз. Зверху посипте суші-торт кунжутом.

Подавайте з імбиром та соєвим соусом.


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео




Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31