clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Хитрощі запікання в фользі

Фото: kitchenmag.ru

Рулон фольги — один із тих аксесуарів, без яких не обходиться жодна кухня. Але їжа, приготована у цій сріблястій «упаковці» не буде смачною і соковитою, якщо не застосувати до неї кілька нескладних хитрощів.

У фользі запікають все, що завгодно: м'ясо, рибу, птицю, овочі. Завдяки їй ви зможете урізноманітнити як домашню вечерю, так і пікнік, поїздку на дачу, риболовлю. Упаковку з фольги можна використовувати замість посуду, який потім не потрібно мити. Їжа, приготована у фользі, за смаком нагадує тушковану. Завдяки прошарку з фольги м'ясо не контактує з вогнем і тому не підгоряє, а пара й сік, які виділяються в процесі приготування, не пропадають даремно, а вбираються назад завдяки герметичній упаковці.

Як довго готувати та що запікати?
Середній час готування продуктів у фользі — 15-30 хвилин при температурі в 190-200ºС. При зменшенні температури час готування збільшується, проте зменшується ризик того, що ви перетримаєте страву, і вона стане занадто сухою.
Для запікання намагайтеся брати м'ясо без кісток. У випадку, якщо це неможливо, простежте за тим, щоб кістки не випирали, інакше фольга порветься. Для того, щоб м'ясо краще пропеклося і просочилося ароматом спецій і овочів, нанесіть на його поверхню неглибокі надрізи ножем хрест-навхрест. Кладіть спочатку овочі й кільця цибулі, а зверху — м'ясо, рибу чи птицю, присмачивши їх попередньо приправами, лимонним соком та часником. Так їжа не пригорить і максимально просочиться парою від овочів.

Вибір фольги
Для запікання на вугіллі краще підходить товста фольга — так буде менше ризику, що вона в процесі приготування пошкодиться. В крайньому випадку можна взяти звичайну фольгу, складену в два-три шари. Так само при загортанні м'яса приділіть особливу увагу герметичності, щоб вугілля і сажа не потрапили всередину, а сік не витік назовні.

Матовою стороною назовні, блискучою — всередину
Загортаючи м'ясо, уважно стежте, щоб фольга була матовою стороною назовні, а блискучою — всередину. Складіть лист фольги навпіл, покладіть овочі і м'ясо всередину якнайближче до згину. Загорніть край, паралельний згину, потім краї по бічних сторонах. Має вийти щось на кшталт пакет. Подібна упаковка чудово сигналізує про готовність м'яса — вона надувається, а згини чорніють.

З повітрям і без

 

Запікаючи м'ясо або рибу, намагайтеся, щоб фольга щільно прилягала до поверхні продукту при упаковці. При запіканні овочів, навпаки, залишайте трішки повітря — таким чином, овочі добре пропаряться, але не підсмажаться.

Боротьба із зайвим жаром
При запіканні на вугіллі дочекайтеся, поки вугілля злегка охолоне — так ви зможете зарити пакети у вугілля, не побоюючись, що продукти пригорять. Якщо ж вугілля занадто гаряче, а чекати не хочеться, найкращий спосіб готування — поставити пакети «на попа» збоку від вугілля, підперши його для стійкості камінням.

Не забудьте про скоринку
Щоб на м'ясі вийшла рум'яна шкірочка, розгорніть фольгу й запікайте ще 5-10 хвилин. Робити це слід обережно, щоб не обпектися парою, яка вийде назовні, як тільки буде порушена герметичність.


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 06.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
26.08
26.13
27.99
28.03
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31