ye-logo.v1.2

Десять порад, як не отруїтися в задимленому місті

Суспільство 4198

За даними Держсанепідслужби у Хмельницькій області пожежі, загоряння лісу та торфовищ мають місце в Ізяславському, Деражнянському та Хмельницькому районах.

Зазначимо, сьогодні Хмельницький накрило їдким димом.

"Враховуючи наявність смогу, диму та неприємного запаху, що підтверджується зверненнями громадян із вищевказаних районів, санепідемслужба взялася за обстеження місця загорання, проводить лабораторні дослідження атмосферного повітря на вміст шкідливих речовин на межі житлової забудови Ізяславського, Деражнянського, Хмельницького районів та міста Хмельницького", - каже головний спеціаліст епідеміологічного відділу Хмельницького міськрайонного управління ГУ Держсанепідслужби у Хмельницькій області, Тетяна Вовк.  
Щоб попередити отруєння людей продуктами горіння, загострення серцево-судинних, легеневих та інших хронічних захворювань, хвороб шкіри та алергічних проявів, загострення хронічних захворювань слід приділяти особливу увагу профілактичним заходам, які обмежують надходження в організм шкідливих речовин, зокрема:

1. Намагатися обмежити перебування на відкритому повітрі, уникати тривалого перебування на відкритому повітрі рано вранці (у повітрі знаходиться максимальна кількість смогу) та у найспекотніший час доби, дітям і вагітним жінкам слід відмовитися від тривалих прогулянок.

2. Слід тримати вікна зачиненими, особливо вночі і рано вранці. При відкритті вікон завішувати місця надходження атмосферного повітря (вікна, кватирки тощо) зволоженою тканиною і періодично її змінювати.

3. По можливості використовувати у побуті та на робочих місцях системи кондиціонування та очищення повітря.

4. Проводити вологе прибирання в житлових приміщеннях і на робочих місцях; корисно також поставити в житлових та робочих приміщеннях ємності з водою, щоб підвищити вологість повітря.

5. При посиленні запаху диму рекомендується надягати захисні маски, які слід зволожувати, а віконні та дверні прорізи ізолювати вологою тканиною.

6. Збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих. Для відшкодування втрати солей та мікроелементів рекомендується пити підсолену і мінеральну лужну воду, молочно-кислі напої (знежирене молоко, молочну сироватку), соки, мінералізовані напої, киснево-білкові коктейлі.

7. У разі виникнення симптомів гострого захворювання або нездужання (поява ознак задишки, кашлю, безсоння) необхідно звернутися до лікаря.

8. Продукти із власних городів мешканцям в зоні впливу пожежі перед вживанням необхідно обов’язково ретельно мити, а у разі підозри щодо їх доброякісності (сліди нальоту, сажі тощо) направляти продукцію для дослідження до територіальних органів Держсанепідслужби.

9. Уникати потрапляння під дію опадів, у випадку неможливості уникнення – за першої можливості прийняти душ.

10. Обмежити контакт дітей з піском та ґрунтом на ігрових майданчиках у населених пунктах, розташованих в зоні впливу пожежі. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую