ye-logo.v1.2

У Хмельницькому заклали фундамент чергового житла для прикордонників

Суспільство 2912

У фундаменті будинку зацементували капсулу часу

«Любі нащадки, цінуйте життя, завжди дякуйте за нього своїм батькам. Любіть землю, бережіть природну красу вашого краю, пишайтеся тим, що ви — українці...», - таке послання нащадкам заклали у капсулу і зацементували у фундаменті другої секції 96-квартирного будинку для військовослужбовців прикордонної академії.
У першій секції, яку розпочали зводити в квітні цього року, зараз зводиться третій поверх, а завершити будівництво планують у першій половині 2016 році.

Повністю звести цей будинок планують у наступному році.

«Взагалі на цій місцині планується збудувати 18 під'їздів, і серед них — житло для прикордонників. Три під'їзди, тобто 108 квартир, будуватимуться за кошти Державної прикордонної служби України, а 118 квартир отримуємо від дольової участі генерального забудовника. Таким чином в термін до п'яти років ми плануємо забезпечити житлом усю чергу, а це 230 родин військовослужбовців. Така черга накопичилася за 15 років, коли житлова програма не реалізувалася, - розповідає ректор Національної академії Державної прикордонної служби України полковник Олег Шинкарук. - Академія не тільки навчає курсантів, ми готуємо бійців для проведення АТО, а також самі беремо участь в АТО і виконуємо там завдання. За весь час ми маємо 281 учасника бойових дій».

Олег Бляшенко (в центрі) з капсулою часу.

Як повідомив заступник голови Державної прикордонної служби генерал-лейтенант Олег Бляшенко, цьогоріч із державного бюджету країни виділено 60 мільйонів гривень на будівництво житла для прикордонників, за які мають побудувати 14 будинків в різних містах. У цьому році ввести в експлуатацію планують дев'ять об'єктів.


Під час урочистостей, присвячених закладанню фундаменту, деякі прикордонники отримали медалі «10 років сумлінної служби» і «20 років сумлінної служби», інші — чергове військове звання.


У черзі на житло перебуває понад 200 сімей прикордонників.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую