ye-logo.v1.2

«Республіка» триває: воїни світла, дощовики та безкоштовні обіймання

Культура 3681

Сильний дощ та багнюка під ногами не злякали молодь. На другий фестивальний день приїхали ще більше людей.

Молодь з’їжджалася зі всіх куточків України. Прибули на «Республіку» й іноземні гості, серед яких британець, італієць та росіянин.

Від дощу ховалися як могли: одні під парасольками, інші у дощовиках. Були й такі, яких дощ не лякав. За словами організатора «Республіки» Андрія Зоіна, цього року кількість людей, які захотіли відвідати фестиваль, просто зашкалює.

«Дощ трохи зіпсував нам настрій. Але молодь, здається, мокра погода не сильно хвилює. Цього року було дивовижно багато людей, які виявили бажання до нас приїхати. Я не очікував такого. Багато з них на фестивалі вперше. Хоча у минулі роки сюди їхали зазвичай постійні відвідувачі, - розповідає Андрій. – Тепер у нас навіть є гості з інших країн. І це чудово».

Другого фестивального дня на "Республіку" завітало ще більше людей

Як розповів Андрій Зоін, вони продали близько 5 тисяч квитків на «Республіку». Також протягом трьох фестивальних днів на музичних сценах виступлять 700 музикантів. Ще близько тисячі квитків організатори роздали. До речі, акцію «Здай телевізор – отримай квиток» підтримали чимало людей. Цього року вони принесли 60 телевізорів та близько 20 килимів. Хоча, за словами організатора, акція про килими була швидше жартом.

Багато з відвідувачів «Республіки» вирішили жити на території фестивалю. Під час другого фестивального дня наметні містечка розрослися ще більше. У різних частинах території, наближеної до фортеці, розташувалося кілька сотень наметів.

Намети розкладали навіть на найнебезпечніших схилах

Погана погода настрій республіканцям не зіпсувала. Більшість з них й далі насолоджувалася музикою біля однієї зі сцен фестивалю. "Мені немає різниці чи йде дощ. Я його майже не помічаю. Мені і в дощовику добре. Головне, аби була крута музика та весела компанія, - каже 22-річна хмельничанка Катерина Вознюк. – Я сьогодні чекаю на виступ «Оnuka» і мені без різниці чи буде дощ".

Багато з гостей відзначилися креативом та позитовом

Цього дня у "Тунелі" важка музика прозвучала від восьми українських гуртів. Їхнім фанатам чи не найбільше пощастило, адже ця сцена розташована у фортечному підземеллі та схована від дощу.

Рок-н-ролл від сцени "Тунель"

Водночас біля Ратуші у Старому місті вже другий день людей розважає безкоштовна музична сцена. Серед виконавців, які запалювали тут публіку, були: «Ремікс», «Моторолла», «Vorobey Sanches» та навіть симфонічний оркестр.

"Моторрола" на сцені біля "Ратуші"

Найбільше уваги привернула до себе знову головна сцена фестивалю, де протягом дев’яти годин один за одним виступали найкращі виконавці рок-музики. Помітною постаттю на цьому концерті був гурт із Харкова «Тонкая красная нить». Фестиваль «Республіка» став першим оупен-ейром, де гурт презентував публіці нову вокалісту. А нею стала тендітна дівчина, яка співає альтернативний метал.

Виступ гурту ТКН під дощем

Найбільш очікувана подія цього фестивального дня – виступ білоруського гурту «Brutto». Перед їхнім виходом на сцену дощ ставав все густішим та сильнішим, на який фанати ніяк не відреагували. У момент, коли на сцені з’явилися рокери з Білорусі, чи не всі республіканці, присутні на фестивалі, зібралися навколо головної сцени. Потужна музика та улюблені пісні заряджали людей енергією. Байдужих до них на фестивалі не було.

Білоруські рокери на сцені "Республіки"

А вже завтра відбудеться останній день фестивалю "Республіка 2015", який обіцяє бути не менш насиченим. На фестиваль завітає чергова порція українських рок-зірок. Крім цього, завтра для всіх охочих відбудеться подорож Кам'янцем по республіканських стріт-артах. Збір о 13.00 біля Ратуші у Старому місті.

Найактивніші танцювали біля головної сцени і вдень, і вночі

Порядок на "Республіці" охороняли міліціонери на конях

На фестивалі багато було казкових персонажів та супергероїв

Кожен відпочивав, як хотів

У "АРТ-дворі" була своя атмосфера

Пігачу на фестивалі "Республіка"

Усі, хто хотів відпочити, могли це зроботи у "АРТ-дворі"

Креативні учасники фестивалю

Дощ не розігнав фанатів "Моторроли"

Довгоочікуваний виступ улюблених музикантів

"Республіка" цього дня пройшла під дощем

"Brutto" у Кам'янці виступили для молоді

Другий фестивальний день, не зважаючи на погану погоду, пройшов насичено
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую