ye-logo.v1.2

Минулого року за корупцію до кримінальної відповідальності притягнуто 48 хмельничан

Суспільство 1352
Фото: Вадим

Про це йшлося на колегії хмельницької обласної прокуратури

Як розповів прокурор Хмельницької області Юрій Голуб, минулого року активізувалася боротьба з корупцією та хабарництвом. Працівниками прокуратури направлено до суду 45 кримінальних справ з ознаками корупційних дій, 33 справи про хабарництво. До кримінальної відповідальності за корупційні злочини притягнуто 48 осіб, зокрема, трьох голів, одного заступника та 5 працівників райдержадміністрацій, 2 працівників міських рад, 15 селищних (сільських) голів.
Зафіксовано чимало порушень закону самими правоохоронцями. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 511 службовців органів внутрішніх справ, 38 – податкової міліції, 3 – Служби безпеки. Порушено кримінальні справи стосовно 12-ти працівників міліції. За неналежне виконання службових обов’язків притягнуто 14 прокурорсько-слідчих працівників.
Вказав Юрій Голуб і на недосконалість законодавства:
– До прикладу, кримінальну справу про крадіжку з початку року можна порушити лише при заподіянні матеріальної шкоди на суму, не меншу 907,5 гривні. Впевнений, що для багатьох громадян, особливо мешканців села, розмір викраденого і на меншу суму є значним. Яким чином тоді захистити їхні права? Як правильно відповісти на звернення?

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую