ye-logo.v1.2

Лише в одному місті Хмельниччини міського голову можуть обирати в два тури

Вибори 3419
Якщо 25 жовтня хмельничани не віддадуть комусь із кандидатів у мери понад 50% голосів, доведеться знову йти на вибори
Якщо 25 жовтня хмельничани не віддадуть комусь із кандидатів у мери понад 50% голосів, доведеться знову йти на вибори. Фото: з архіву автора

У 13 містах області, окрім виборів депутатів місцевих рад, 25 жовтня цього року обиратимуть й мерів.

Центральна виборча комісія України оприлюднила інформацію про кількість виборців, виборча адреса яких віднесена до території кожного міста, а також про виборчу систему, за якою будуть проводитися вибори міського голови на чергових виборах депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року. 

Адже після зміни законодавства, в деяких містах мерів обиратимуть по-новому. У містах, в яких проживає 90 тисяч або більше виборців, міських голів, скоріше за все, обиратимуть у два тури. За даними ЦВК, щоправда, станом на 1 серпня, на Хмельниччині є лише одне місто, в якому приживають понад 90 тисяч виборців. І це – місто Хмельницький. Саме в обласному центрі, в якому зареєстровано понад 204 тисячі виборців, міського голову обиратимуть у два тури. До другого туру пройдуть ті кандидати, які наберуть найбільшу кількість голосів. І вже у другому турі саме між ними «розіграють» посаду очільника міста. Однак, у разі, якщо хтось із кандидатів вже в першому турі набере понад 50% голосів, то другого туру не буде.
 
Ще у 12-ти містах області міського голову оберуть в один тур. Тобто, все вирішить голосування 25 жовтня. Такі вибори пройдуть у Волочиську, Городку, Деражні, Старокостянтинові, Кам’янці-Подільському, Ізяславі, Красилові, Нетішині, Дунаївцях, Полонному, Славуті та Шепетівці.
 
Нагадаємо, що виборчий процес чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, офіційно стартував 5 вересня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую