ye-logo.v1.2

Через сморід у Кам'янці-Подільському перевірять спиртзавод і агрофірму

Суспільство 3156
Підприємства. яких підозрюють у забрудненні повітра у місті, перевірять на дотримання норм
Підприємства. яких підозрюють у забрудненні повітра у місті, перевірять на дотримання норм. Фото: kray-kp.org.ua

Робоча група вивчить, що робити із неприємним запахом в Кам’янці.

Ситуація із нестерпним смородом у місті загострилася в серпні, коли Кам'янцем почав ширитися незвичний до цього часу трупний запах. Як повідомляють у прес-службі Кам'янець-Подільської міської ради, неодноразові звернення до найрізноманітніших інстанцій та державних органів влади щодо усунення причин неприємного запаху в місті упродовж багатьох років так і не дали результату.

Зважаючи на численні звернення та скарги щодо екологічної ситуації в Кам’янці-Подільському, створено робочу групу, яка детально вивчатиме, що дає специфічний запах у місті.

"Наше місто – туристичне, наразі ми працюємо над розвитком бальнеологічного курорту, але проблема із запахом, який відлякує туристів – катастрофічна. Що вже казати про громаду, яка тут проживає. Неодноразово намагалися зробити кроки допомоги Довжоцькому спиртзаводу, шукали інвесторів, які б допомогли з усуненням проблеми з бардою, але відповідних дій назустріч так і не отримали", - цитує прес-службі міського голову Михайла Сімашкевича.

Окрім нестерпного запаху, у річці Дібруха вода останнім часом почала набувати мутного кольору. Громадські активісти навіть надали фотозвіт обстеження території, на якому видно як з труби, що належить Довжоцькому МПД ДП "Укрспирт” витікає речовина білого забарвлення. Проте керівник Довжоцького МПД ДП "Укрспирт” Олена Сущевська запевнила, що на своєму виробництві вони використовують лише чисту воду, а звідки витікає речовина на фото, їй невідомо.

Внаслідок активних обговорень та з метою з’ясування, хто на території району порушує технології виробництва , було прийнято рішення:
1. Державній екологічній інспекції провести термінову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Довжоцьким МПД ДП "Укрспирт” та ПАТ Агрофірма "Авіс”.
2. Перевірку провести за участі представників від громадськості, необхідних служб, міської ради, РДА, органів місцевого самоврядування.
3. Кам’янець-Подільській міській раді та РДА замовити проведення екологічного аудиту Довжоцького МПД ДП "Укрспирт” та ПАТ Агрофірма "Авіс”.
4. Довжоцькому МПД ДП "Укрспирт” та ПАТ Агрофірмі "Авіс” надати можливість безперешкодно провести екологічний аудит підприємств.
5. Звернутися до Довжоцького МПД ДП "Укрспирт” та Мінагрополітики про проведення даного аудиту.
6. Звернутися до Довжоцького МПД ДП "Укрспирт” про приведення у відповідний стан стокових споруд.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую