Гаряча тема:
- Війна
«Капрезе» прийнято вважати «антипасто». Мається на увазі, що він не проти пасти, а подається перед пастою — тобто, як закуска. На честь греко-італійської дружби народів у «Капрезе» можна додати маслини. Крім того, в цьому салатику я використала цілі крихітні кульки моцарели, помідори та міні-базилік. Такий “мініатюрний” варіант додає подачі особливого шарму.
Інгредієнти:
150 г міні-моцарели, 100 г маслин, 5-6 червоних маленьких помідор (можна чері), 3-4 гілочки зеленого базиліку, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, чорний мелений перець, 1 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ч. л. цукру, орегано.
Приготування:
Незважаючи на простоту приготування, є певні тонкощі приготування «Капрезе». Помідори нарізати гострим ножем четвертинками. Маленькі кульки моцарели вийняти з розсолу, можна розрізати навпіл, а можна використовувати їх цілими. Вам знадобиться велика тарілка, краще біла — так «Капрезе» буде краще виглядати. Обережно викласти шматочки помідорів, чергуючи їх з маслинами. Зверху – кульки моцарели. Щедро посипати все орегано (варто трохи розтерти суху траву пальцями, щоб не було великих шматочків, або ж скористатися млинком для спецій). Розкласти базилік (кількість листя – за смаком).
Останній штрих: безпосередньо перед подачею до столу полити салат заправкою із оливкової олії, бальзамічного оцту, солі, перцю та цукру (соус вінегрет). Не треба ставити «Капрезе» в холодильник, щоб настоявся. Це ні до чого. Відразу ж несіть до столу й насолоджуйтеся смаком. До «Капрезе» прийнято подавати свіжий хліб (брускету).
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: