Гаряча тема:
- Війна
Meatloaf (в перекладі з англійського «м’ясна буханка») — це одночасно м'ясна запіканка і велика котлета у формі буханця хліба, але якимось містичним чином, мітлоф набагато смачніший, ніж ці страви. Можливо, мій варіант і відрізняється від класичного, але хлібець виходить не лише смачним, але й соковитішим завдяки добавкам у вигляді домашнього сиру і солодкого перцю. Страва безпрограшна. Особливо тоді, коли лінь возитися з котлетами! До того ж, мітлоф чудово виглядає на святковому столі. А вже скільки смачних фантазій можна втілити!
Інгредієнти:
1 кг курячого фаршу + 500 г свинячого, 2-3 ст. л. манки, яйце + жовток, 150-200 г домашнього сиру, 2 солодкі перчини (у мене перець жовтий, але дуже красиво, коли жовтий та червоний), велика цибулина, подрібнені зелень, сіль, мелена суміш різнокольорових перців, карі.
Приготування:
Перець нарізати кубиками, цибулю натерти на терті. З’єднати овочі з іншими інгредієнтами, сіллю та спеціями.
Ретельно вимішати.
Форми змастити вершковим маслом та присипати панірувальними сухарями (у мене дві форми для хліба).
Викласти фарш у форми та щільно утрамбувати його.
Накрити папером для випічки (можна фольгою) і поставити в розігріту до 180ºС духовку приблизно на годину. За 15 хвилин до кінця приготування пергамент зняти і дати хлібцям зарум’янитися.
Дати охолонути в формі, перевернути догори дном на дощечку.
Нарізати порційними шматочками.
Окремим рядком: м’ясний хлібець добре смакує і в гарячому і в холодному вигляді. Як добавки можна використовувати оливки, в’ялені томати та шампіньйони. Зверху можна посипати тертим твердим сиром та прованськими травами.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: