ye-logo.v1.2

Росія не добудовуватиме Хмельницьку АЕС, бо п'ять років не виконувала своїх зобов'язань

Політика 2103
Будівельний майданчик четвертого енергоблока
Будівельний майданчик четвертого енергоблока. Фото: xaec.org.ua

Україна розірвала Угоду з росіянами про добудову 3-го і 4-го енергоблоків електростанції.

Сьогодні, 16 вересня, Верховна Рада розірвала угоду між урядом України та Російської Федерації про співробітництво в будівництві 3-го і 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС. За відповідний законопроект проголосували 234 народних депутати. Про це йдеться на офіційному веб-порталі Верховної Ради.

Як зазначив заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Светелік, відповідний законопроект підготовлений у зв'язку з невиконанням російською стороною своїх зобов'язань відповідно до положень Угоди, що робить неможливим будівництво енергоблоків. За його словами, метою законопроекту є припинення дії цієї угоди, підписаної 9 червня 2010 року та ратифікованої Верховною Радою України 12 січня 2011 року.

“Враховуючи, що угода майже п'ять років з часу її ратифікації не працює, насамперед, через невиконання урядом Російської Федерації зобов'язань за умовами угоди, і немає в подальшому перспективи її реалізації, Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти проект закону про припинення дії угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Російської Федерації про співробітництво у будівництві енергоблоків номер 3 та номер 4 Хмельницької АЕС за основу та в цілому як закон”, - сказав голова Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Микола Мартиненко.

Як раніше повідомлялося, чиновники називали і альтернативний варіант: добудову двох енергоблоків Хмельницької АЕС чеською компанією “Шкода”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую