ye-logo.v1.2

Хмельничанам покажуть кращі людські почуття, втілені у скульптурі

Афіша 3380
Сповнена глибоким змістом скульптура Олексія Леонова несе сердечне тепло, відчуття якого для кожного може стати справжнім одкровенням
Сповнена глибоким змістом скульптура Олексія Леонова несе сердечне тепло, відчуття якого для кожного може стати справжнім одкровенням. Фото: khmelnytsky.com

Хмельничан та гостей міста запрошують відвідати виставку відомого у всьому світі українського скульптора Олексія Леонова «Вічне та Прекрасне».

Олексій Леонов вже втретє з нагоди Дня міста презентує свої нові роботи у Хмельницькому.

Як повідомляють у прес-службі міської ради, в експозицію увійде 36 нових скульптур автора, з яких 5 робіт – з бронзи. Будуть представлені також фотографії експонатів, які демонструються на виставках в інших країнах.

"Наблизити два світи – Земний і Надземний – було споконвічним прагненням справжніх художників. Вираження у формі духовного світу притаманне творчості скульптора Олексія Леонова. Його мистецтво сповнене кращими прагненнями до Небесного, - йдеться у повідомленні. - Художник віддає перевагу техніці шамоту, яка дозволяє зберегти всі особливості авторського ліплення та зближує її з технікою олійного живопису, при якому твір від задуму до завершення створюється самим автором".

Мистецтво Олексія Леонова – тепле, енергійне, задушевне. Скульптора цікавить форма як вираження кращих людських почуттів-енергій, відтінки яких він настільки вміло передає в тонких лініях своєї скульптури, що відчувається її внутрішнє світіння. Стани осяяння, молитви, прагнення до духовного прозріння домінують у образах автора.

Відкриття виставки відбудеться 26 вересня об 11.00 у виставковому залі ПП “Баварія-Захід” (Хмельницький, проспект Миру, 103/1, біля автовокзалу №1).ьВхід на виставку буде вільним.

Експозиція працюватиме щоденно, крім неділі, з 10:00 до 18:00, в суботу з 10:00 до 15:00.

Роботи майстра знаходяться в приватних колекціях України та країн ближнього і далекого зарубіжжя

Довідка: Художник народився в 1982 році в Україні. Обдарований хлопчик із раннього дитинства відчув потяг до скульптури. В 1993-1999 роках навчався на відділенні скульптури у Державній художній середній школі ім. Т.Г.Шевченка. В 2005 році він із відзнакою закінчив Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури. Ще в студентські роки Олексій почав наполегливо шукати витоки істини життя, його переповнювало бажання збагнути цей світ із середини, відчути і знайти ту правду буття, яка завжди була притаманна справжньому мистецтву. Звідси у молодого скульптора і виникло захоплення філософією, міфологією, світовою культурою та історією релігій. Подальше вдосконалення майстерності Олексія проходило в аспірантурі під керівництвом академіка Василя Захаровича Бородая.
У 2008 році Леонов став членом Національної спілки художників України. Скульптору властива виняткова працелюбність, його щоденна наполеглива робота стала невід’ємною від творчості. Понад 80 персональних виставок автора відбулися у різних містах України та Росії упродовж 2005-2015 років.
Мистецтво Леонова – унікальне й новаторське. Воно стало проривом у художньому осмисленні історії всього людства, у розумінні дійсного призначення людини й шляхів її духовного становлення. Скульптор вийшов за рамки національної школи, осмислив буття з передових позицій ХХІ століття. Тематика творів автора надзвичайно широка, різноманітна. Цілою плеядою творчих образів він демонструє історію розвитку людського духу різних епох і народів. Основою творчості скульптора є духовний синтез культур, релігій, філософії у пошуку відповідей на сакральні запитання.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую