ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Булочки-завитушки з грушами, корицею та апельсиновою глазур’ю

22 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3904


Випічка з корицею завжди створює святковий настрій. Зберіть за столом всю сім’ю та потіште рідних неймовірно ароматними та смачними булочками.

Булочки «Сіннабон» стали настільки популярними, що вже є традиційними для 54 країн світу. Проте класичний рецепт цієї випічки передбачає лише корицю та солодку помадку із м’якого крем-сиру. Нам же експериментувати ніхто не забороняє, тому між завитками можна покласти будь-яку начинку. Інгредієнти розраховані на форму 24 см в діаметрі, але мене настільки заінтригував цей рецепт, що я одразу ж збільшила всі складові удвічі. В результаті у мене вийшло одне велике кругле деко та невеличке квадратне.

Інгредієнти:
Тісто: 150 г молока, 1 ч. л. з гіркою сухих дріжджів, 120 г цукру, 80 г вершкового масла, 2 яйця, 2,5 склянки борошна, 1 ч. л. солі, 0,5 ч. л. кориці, ванілін.
Начинка: 2 ст. л. вершкового масла (розтопити), 2 ч. л. кориці, 2-3 ст. л. цукру, 2 великі груші (почистити і нарізати дрібними шматочками).
Глазур: 3 ст. л. вершкового масла, 3-4 ст. л. цукру, 5-6 ст. л. згущеного молока, 50 мл вершків (можна молоко), сік і цедра одного невеликого апельсина, ваніль, дрібка солі.

Приготування:
Замішати дріжджове тісто: спочатку з дріжджів, молока, дрібки цукру та жмені борошна приготувати опару. Відставити на 15-20 хвилин, щоб розпочався процес бродіння. Потім збити яйця з цукром, додати розтоплене масло, сіль, корицю, ванілін та влити опару. Поступово просіяти борошно, замісити тісто й поставити його підніматися на 30 хвилин (я відставила на годину). Духовку розігріти до 180ºС.
Сформувати з тіста прямокутник і розкачати його тонко качалкою (якщо потрібно підсипати на стіл борошно, щоб тісто не прилипало). Заготовку змастити вершковим маслом.

Посипати корицею, цукром і розкласти дрібно нарізану грушу.


Обережно згорнути все в рулет.


Нарізати рулет шматочками приблизно по 6 см завдовжки. Викласти булочки у форму для випічки (стелену пергаментом та змащену маслом).


Випікати приблизно 25-30 хвилин до зарум’янювання.


Поки печуться булочки приготувати глазур: всі складові покласти в каструльку і варити при постійному помішуванні до появи бульбашок. Як тільки пішло активне бурління, варити ще 2 хвилини й відставити охолоджуватися.


Як тільки булочки будуть готові, дати їм трохи охолонути й полити глазур'ю.

Окремим рядком: тісто просто неймовірне! Навіть на третій день булочки залишаються свіжими, м’якенькими та абсолютно не черствіють. На окремі дифірамби заслуговує апельсинова глазур. У мене її вийшло так багато, що я потім ще поливала нею булочки на тарілці як соусом. До речі, завитушки смачні у холодному вигляді, але якщо нагріти їх протягом хвилинки у мікрохвильовці, то аромат та смак ще більше відкриваються. 

 

солодка випічка, сіннабон, булочки-завитушки, груша, кориця

Коментарі:

  Так  Ні, дякую