ye-logo.v1.2

На Хмельниччині більше півтори тисячі громадян працюють нелегально

Економіка 2105
До бюджету додатково мобілізовано 44,1 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб
До бюджету додатково мобілізовано 44,1 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб . Фото: karpatskijobjektiv.com

Майже сотня хмельницьких підприємців виплачують найманим працівникам зарплату "у конверті".

З початку року працівники фіскальної служби Хмельниччини виявили 1531 громадянина, праця яких використовувалась роботодавцями без укладання трудових угод та без сплати податків. Як результат, до бюджету додатково мобілізовано 44,1 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб та 174,3 тисячі гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Про це повідомляє фіскальна служба області.

"У 90 підприємців виявлено виплату заробітної плати «у конвертах» та інші порушення вимог податкового законодавства. За результатами перевірок, хмельницьким підприємцям донараховано більше 4 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб та штрафних санкцій, з яких до бюджету надійшло 1,2 мільйона гривень", - повідомляють у відомстві.

На сьогодні основним джерелом наповнення місцевого бюджету є податок на доходи фізичних осіб. Тому, як зазначив керівник ГУ ДФС у Хмельницькій області Мар‘ян Зеленецький, питання легалізації заробітної плати залишається досить актуальним, адже від розміру отриманої заробітної плати залежить як рівень соціального захисту людини, так і розвиток міста, області, країни в цілому.

Коментарі:

Вадим П 03.10.2015 14:48

Пускай в начале большой руфурматор Яценюк примет вначале нормальное, прогресивное для этого законодательство. А не то что приняли в прошлом году и не эту КА Ку в этом!!! Сейчас уже нужно штрафовать чиновников, которые тормозят эти реформы, и не доносят пургисту Яценюку, что бы он не нес большую пупулизм. И продолжают вешать собок, на тех кто пробует хоть както работать.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую