ye-logo.v1.2

Головну освітянку Хмельницького району судитимуть заочно: за хабар їй загрожує до 10 років тюрми

Кримінал 2412
Чиновниця залишила місце свого проживання з метою ухилення від кримінальної відповідальності
Чиновниця залишила місце свого проживання з метою ухилення від кримінальної відповідальності. Фото: ogo.ua

Начальника відділу освіти, молоді та спорту Хмельницької РДА Валентину Данілову оголосили в міжнародний розшук.

Прокуратура прямувала до суду обвинувальний акт щодо колишнього керівника відділу освіти, молоді та спорту Хмельницької райдержадміністрації за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України – "одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду дій, з використанням службового становища", а також її пособника – працівника цього ж відділу. Як відомо, Валентину Данілову затримали правоохоронці "на гарячому", при ній було 45 тисяч гривень хабара.

Як встановило слідство, чиновниця одержала від директора приватного підприємства неправомірну вигоду за укладення з ним договорів про проведення робіт із встановлення твердопаливних котлів у сільських школах, підписання документів про готовність їх до експлуатації, а також сприяння у перерахунку коштів за виконані роботи.

"Першу частину обумовленої суми - 5 тисяч гривень, чиновниця отримала за пособництва свого підлеглого у грудні минулого року. Ще 45 тисяч гривень у березні цього року їй передав безпосередньо директор підприємства у службовому автомобілі, де й вона була затримана правоохоронцями. Обох обвинувачених звільнено із займаних посад", - повідомили в обласній прокуратурі.

Після повідомлення підозри колишньому начальнику відділу освіти, молоді та спорту Хмельницької РДА судом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з умовою внесення 45 тисяч гривень застави. Сплативши цю суму, вона залишила місце свого проживання з метою ухилення від кримінальної відповідальності.

У прокуратурі зауважили, що враховуючи те, що чиновницю оголошено в міжнародний розшук, на підставі статей 297¹ - 2975 КПК України Хмельницький міськрайонний суд надав дозвіл на спеціальне досудове розслідування. Таким чином, стосовно обвинуваченої розпочато процедуру заочного засудження за інкримінований їй злочин. Колишній головній освітянці загрожує покарання у виді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую