ye-logo.v1.2

У День міста хмельничани вшанували спільною молитвою усіх загиблих за Україну

Суспільство 2486
Хмельничани поклали квіти до підніжжя пам
Хмельничани поклали квіти до підніжжя пам'ятника. Фото: автора

Віряни різних конфесій відслужили екуменічний молебень.

Хмельницький цими вихідними святкує 584 роки. Сьогодні, 26 вересня, з нагоди свята хмельничани провели спільну молитву за Україну. На екуменічний молебень прийшли представники усіх Церков міста, посадовці та громадськість. Молитву відслужили біля пам’ятника «Янгол Скорботи». Понад сотня людей помолилися за тих, хто віддав життя за волю України, за мир у країні.

«Сьогодні ми помолилися за тих, хто віддав своє життя за Україну у війні не лише цих останніх років, а взагалі тих, хто загинув, виборюючи мир у нашій країні. Ми пам’ятаємо їх і віддаємо шану цією молитвою», - сказав голова Хмельницької облдержадміністрації Михайло Загородний.

Хвилиною мовчання хмельничани вшанували Небесну Сотню та тих, хто загинув у неоголошеній війні на Сході України. Керівництво міста й області та всі небайдужі поклали квіти до підніжжя пам’ятника. Священики закликали містян та всіх українців об’єднатися для спільного вирішення проблем у країні.

«Наше місто не таке вже й велике, ми впродовж тижня майже всі зустрічаємося. Бережіть його всі, шануйте. Нехай подвиг тих, хто загинув за волю його, завжди буде за всіма нами», - звернувся до хмельничан Високопреосвященний Владика Антоній, митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський.

Помолитися за мир прийшли представники влади міста, області і екс-мер Хмельницького, а нині нардеп, Сергій Мельник

Тужлива музика лунала над містом

Представники різних конфесій спільно молилися за Україну


До пам'ятника прийшло більше сотні людей

До підніжжя "Янгола Скорботи" лягли квіти

Цей пам'ятник став символом незнищенності віри й духу українців

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую