ye-logo.v1.2

У Хмельницькому через забудову може «зникнути» комунальний стадіон «Локомотив» На правах реклами

Суспільство 3335
Через забудову мешканці мікрорайону можуть втратити стадіон, на якому проводять час і діти, і дорослі.
Через забудову мешканці мікрорайону можуть втратити стадіон, на якому проводять час і діти, і дорослі.. Фото: автора

На території спортивного комплексу зводиться ринок: будівельними матеріалами уже перекрили бігову доріжку.

Мешканці мікрорайону Гречани переймаються через ймовірну забудову стадіону «Локомотив». Перед футбольним полем уже зведений один торговий ряд, люди остерігаються, аби за ним одразу не виріс другий. Хмельничани не розуміють, що відбувається, адже жодних документів, які б підтверджували дозвіл на забудову частини стадіону, вони не бачили.
«Стадіон – це земля рекреаційного призначення, на якій будівництво заборонено. А тут усе будується, торгівельний павільйон розширюється. Треба ж якось доповісти людям, що будується, яку територію конкретно будівля займатиме. А ми нічого не знаємо, і хто дасть гарантію, що посеред стадіону не буде ринок, он уже заклали матеріалами бігову доріжку», - каже голова комітету з питань сім'ї, молоді, спорту та туризму при Хмельницькій міській раді Павло Ходецький.
За його словами, рішення про будівництво павільйону міська рада прийняла у грудні минулого року. З того часу на території стадіону вже з’явився торговий ряд площею близько 700 метрів квадратних, а з дозвільними документами містяни так і не ознайомились.

Дмитро Йовдій: "Стадіон – це земля рекреаційного призначення, на якій будівництво заборонено"

«Територію громади починають тихенько «віджимати». Жодних дозвільних документів ніхто не бачив, хоча власник будівництва каже, що все узгоджено. З юридичної точки зору можу сказати, що порушується близько п’яти законодавчих актів. Не було жодного громадського обговорення, жодного оприлюднення проекту рішення. Люди не знають, яку площу має зайняти павільйон, у дітей просто відбирають стадіон. Лише спільними силами нам вдасться домогтися скасування будівництва», - говорить юрист, громадський діяч Дмитро Йовдій.
Через забудову мешканці мікрорайону можуть втратити стадіон, на якому проводять час і діти, і дорослі. Тому активісти звертатимуться до суду з вимогою скасувати рішення міської ради. Як зауважив Дмитро Йовдій, хоч у суді можна буде ознайомитись із документами та з’ясувати, чи правомірне будівництво.

Лише спільними силами нам вдасться домогтися скасування будівництва», -

говорить юрист, громадський діяч Дмитро Йовдій
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую