ye-logo.v1.2

Кам'янецька турка-рекордсмен варила каву для хмельничан

Суспільство 5689
Фото: автора

26 вересня у Хмельницькому пахло кавою та шоколадом. З нагоди Дня міста відповідне свято відбулося біля кінотеатру ім. Т.Г. Шевченка.Головним його спонсором виступила ТМ "Віденська кава".

Родзинкою святкування стало приготування 200 літрів ароматної кави у вже легендарній турці, що приїхала у обласний центр із Кам'янця-Подільського. Не так давно турка стала учасником всеукраїнського рекорду - в ній приготували 333 літри кави.
26 вересня у Хмельницькому напою було вдвічі менше, проте, організатори пообіцяли напоїти ним далеко не одну сотню гурманів.
Хмельничани обіцяної кави чекали з нетерпінням, влаштувавши щільну чергу навколо турки і примусивши ведучого раз-у-раз нагадувати людям про те, що через їх "настирливість" величезна посудина може просто-напросто перевернутися. Організатори не прогадали - напою вистачило всім. У День міста каву в Хмельницькому пили і дорослі, і навіть малі.
А для тих, кому кава сподобалася особливо - відкриваємо невеличку таємницю від організаторів: готували "Віденську каву" сорту "Fresh".

Любителі солоденького могли досхочу наласуватися смаколиками

Представили їх від ТМ "Львівські пляцки", "Львівської майстерні шоколаду" та інших учасників дійства. Правда, тут вже не безкоштовно,а, як то кажуть, за "власні кровні".
Особливо зацікавив хмельничан віртуозний майстер-клас у роботі з тістом. За молодим чоловіком, що хвацько крутив тісто у повітрі, захоплено спостерігали навіть бувалі господині.


Поки батьки кавували, малеча сумувати не встигала: для дітей організатори свята підготували багато конкурсів з подарунками та виступ місцевого дитячого театру пантоміми.

Пити каву не було б так смачно, якби їй не додавав пікантності справжній кавовий блюз у виконанні народного ансамблю "Експромт", що лунав зі сцени упродовж свята.
"Гастрономічний" захід хмельничанам та гостям припав до душі: цікаво, незвично та... смачно!

Каву з "рекордної" турки смакували всі бажаючі

Ольга САЛІПА,

Фото автора.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую