ye-logo.v1.2

Хмельницький вернісаж: від скіфських ножів до прикрас зі справжніх квітів

Культура 7612
Фото: Сувеніри в синьо-жовтих кольорах користуються особливою популярністю

На ярмарку народних майстрів до Дня міста продають найрізноманітніші речі.

Традиційний захід до Дня міста – «Хмельницький вернісаж», на який з‘їжджаються майстри народної творчості з різних куточків України. Цьогоріч, незважаючи на похмуру, а часом і мокру, погоду, до нас завітали львів‘яни, франківчани, тернополяни та представники інших міст. Продавали як дешеві масові сувеніри, так і ексклюзивні прикраси та одяг.
Давайте здійснимо віртуальну прогулянку «Хмельницьким вернісажем» і поглянемо, що на ньому продавали сьогодні і продаватимуть завтра.

Михайло Драбик приїхав із Тернополя. У минулому підприємець, зараз пан Михайло створює ікони на дереві за допомогою декупажу на інших технік.


«Навчився робити сам, в інтернеті багато інформації, - розповідає пан Михайло. – Підійдуть різні породи дерев. Ось тополя, сосна, черешня, липа».

Валентина Мотрук із Косова створює віночки і брошки із атласних стрічок. Вона вже близько п‘яти років приїздить у Хмельницький на День міста.


«Найбільшою популярністю користуються віночки у синьо-жовтих патріотичних кольорах», - каже пані Валентина.

Раїса Ткачук із Івано-Франківська привезла вироби із вовни.


«Ось тут капчики фабричного виробництва, а ці плетені шкарпетки – ручна робота», - каже пані Раїса.

Оксана Белзюк із Тернополя виготовляє намиста із бісеру, найбільше їй подобається створювати ексклюзивні вироби, не схожі на інші.


«Більше семи років займаюся рукоділлям, - каже пані Оксана. - Іноді на фестивалях проводжу майстер-класи для дітей».


Із Прилук Чернігівської області привезли глиняний посуд. Макітри, хлібники, миски, горщики виготовлені із червоної глини зі Слав‘янського родовища.

Юрій Момот – голова товариства бджолярів Рожищенського району Волинської області. На вернісаж він привіз мед, медові вина і бальзами, мазі на основі прополісу, живокосту та інших продуктів бджільництва.


«Усе ми виготовляємо самі, усе натуральне і дуже корисне», - каже пан Юрій, який не вперше у нашому місті.


Брошки у вигляді віночків і тризубів хмельничанка Юлія Луніна виготовляє три роки. Такий сувенір коштує недорого – п‘ять гривень.


Тетяна Кедись – хмельничанка. Вона плете гачком і шпицями. На ярмарку вона презентує дитячі плетені іграшки, капчики і шапочки, а також дитячі кваратки, оздоблені вишивкою хрестиком.


Хмельничанка Альона Руденко виготовляє прикраси із… справжніх квітів. Однак вони не зіпсуються, адже залиті смолою.


Подруги Наталя Бондаренко та Оксана Дідик (на фото) захоплюються виготовленням прикрас із бісеру, натурального каміння і скла.


«Наші клієнтки – сміливі жінки, які вже склалися як особистості і не бояться виділитися, - розповідає пані Оксана. – Кожна прикраса створюється в єдиному екземплярі, а тому унікальна».


Коваль зі Львова Віталій Гукалюк приїхав на День міста Хмельницького вдруге. Він презентує ковані ножі у первісному стилі, тобто такі, якими користувалися наші давні предки – скіфи і сармати.
 

Фракнівчани привезли справжню овечу бринзу, класичну, копчену, з різними спеціями і травами. Правили 100 гривень за кілограм.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую