ye-logo.v1.2

Чому сталася пожежа у павільйоні на кам'янецькому ринку, й досі невідомо

Суспільство 1925
Михайло Сімашкевич: "Збитки значні, маємо прикрий випадок із постраждалим вогнеборцем"
Михайло Сімашкевич: "Збитки значні, маємо прикрий випадок із постраждалим вогнеборцем". Фото: km.mns.gov.ua

Офіційну причину загорання ринку з’ясує слідство.

У п'ятницю, 25 вересня, у Кам'янці-Подільському горів центральний ринок. Причини його займання ще й досі з'ясовують. Як розвивалися події розповів безпосередньо керівник вогнеборців, яким довелося приборкувати потужну пожежу Олег Іванюк.

"О 17 годині 15 хвилин на диспетчерську службу надійшов телефонний дзвінок з повідомленням про пожежу. Вже о 17.19 перший автомобіль прибув на місце події. Проте оперативності робіт завадило те, що проїхати до приміщення, де виникла пожежа, було важко через підприємців, які продають свій товар при в’їзді в ринок", - цитує пожежника прес-служба Кам'янець-Подільської міської ради.

Ускладнило ситуацію й те, що вогнеборці не могли розпочати гасіння поки не відключили електроенергію. Хоча й повідомлення у МРЕМ було надіслано миттєво і живлення було призупинено, після першої подачі води виявилось, що будівля отримує електроенергію ще з оптового ринку, тому довелося повторно призупинити роботи до того часу, поки знеструмили весь квартал. За декілька хвилин пожежа перейшла у неконтрольований стан.

"Температура повітря була настільки високою, що довелося охолоджувати кіоски на іншій стороні – навпроти приміщення де відбувався епіцентр подій. Якби загорілися й інші, полум’я було б погасити вкрай важко”, - зазначив Олег Іванюк.

Ускладнила роботу вогнеборців й відсутність технічно-відповідної водопровідної мережі для подачі води, яку довелося набирати біля магазину "Тано”.

Щодо офіційної причини виникнення пожежі, поки що її не встановлено. Як повідомив перший заступник начальника Кам’янець-Подільського МВ УМВС Володимир Негуляєв, наразі відкрито кримінальне провадження, створено слідчо-оперативну групу та проведено більше шести криміналістичних експертиз із залученням науково-дослідної лабораторії з Хмельницького. За їх результатами буде прийнято відповідне офіційне рішення про причину виникнення пожежі та відповідальності за це винних осіб.

Щодо здоров’я вогнеборця, який постраждав упавши під час пожежі, його стан - середньої важкості. Та є всі сподівання, що незабаром хлопець піде на одужання.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую