ye-logo.v1.2

Хмельниччина заробила на своїх лісах більше 20 мільйонів гривень

Економіка 1672
За 9 місяців цього року др бюджету надйшло більше 20 мільйонів гривень за користування лісовими ресурсами
За 9 місяців цього року др бюджету надйшло більше 20 мільйонів гривень за користування лісовими ресурсами. Фото: decor-elite.com.ua

З початку року до бюджетів усіх рівнів надійшло 20,6 мільйона гривень рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів.

Сума цьогорічної рентної плати вдвічі перевищує торішні надходження. Про це повідомляє фіскальна служба області.

"До державного бюджету мобілізовано 8,1 мільйона гривень рентної плати, - розповідають у відомстві. - Решту 12,5 мільйона гривень сплачено користувачами природних ресурсів на потреби місцевих громад".

Фахівці ДФС нагадують, що згідно зі статті 256.2.1. -256.2.4. Податкового кодексу України, об’єктом оподаткування рентною платою є не тільки деревина, заготовлена в порядку рубок головного користування, але й деревина, заготовлена під час проведення заходів щодо поліпшення якісного складу лісів, з розчищення лісових ділянок, вкритих лісовою рослинністю у зв’язку з будівництвом шляхів, трубопроводів тощо. До цього переліку відносяться і другорядні лісові матеріали, зокрема, заготівля живиці, кори, пнів та інших лісових матеріалів та побічні лісові користування, як заготівля дикорослих плодів, грибів, ягід, лікарських рослин.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую