ye-logo.v1.2

Вибори до облради: мінус одна бажаюча партія

Вибори 3984
На 84 мандата в Хмельницькій обласній раді претендують 833 кандидати
На 84 мандата в Хмельницькій обласній раді претендують 833 кандидати . Фото: колаж автора

Обласна виборча комісія допустила до участі в виборах до Хмельницької обласної ради 14 партій із 15 бажаючих.

Облвиборчком зареєстрував 14 політичних сил, які змагатимуться за 84 мандати до Хмельницької обласної ради, тоді як документи на реєстрацію подали 15 партій. Відмовили в реєстрації партії «Конкретних справ», яка висувала дев’ятьох кандидатів та в комісії вирішили, що в документах є неточності, а тому представники партії не можуть йти на вибори.

Отож, подоляни обиратимуть нових депутатів із представників 14 політичних сил. Найбільше кандидатів виставили «Батьківщина», «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Відродження», «За конкретні справи», «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», в списках яких по 85 бажаючих. По 82 кандидати – в «Свободи» та Аграрної партії України. Інші політичні сили йдуть на вибори ще з меншою кількістю кандидатів – «Об’єднання «Самопоміч» (55 кандидатів), «Наш край» (42 кандидати), «Громадський рух «Народний контроль» (41 кандидат), Радикальна партія Олега Ляшка (40 кандидатів), «Соціалісти» (39 кандидатів), «Опозиційний блок» (19 кандидатів), «Нова держава» (8 кандидатів). Отож, всього 833 кандидати.

Нагадаємо, що Хмельницька обласна рада наступного скликання, яку обиратимемо 25 жовтня, налічуватиме 84 депутати. Депутатами стануть кандидати від тих партій, які наберуть не менше 5% голосів виборців.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую