clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Джем із кизилу

Фото: автор

Густа, ароматна, смачна та дуже корисна заготовка. В такій маленькій баночці стільки мікроелементів, що її сміливо можна порівнювати із таблицею Менделєєва.

Джем виходить таким густим, що більше нагадує мармелад. Крім того, він зберігає красивий бордовий колір. Смак неймовірний – не нудотний, солодкувато-кисленький із неповторною терпкуватою ноткою кизилу. І готується він дуже швидко. Єдине із чим доведеться помучитися – це видалення кісточок.


Інгредієнти:
3 кг кізілу, 2 кг цукру, 200 мл води, ванілін.


Приготування:
Кизил перебрати, добре промити, висипати в каструлю, додати склянку холодної води, дати закипіти й варити до розварювання ягід – хвилин 10.


Потім висипати кизил у сито й порціями перетирати, щоб позбутися кісточок (що я тільки не перепробувала – і ложку, і товкач для картоплі, і дерев’яну лопатку; в результаті я взяла макогон і процес пішов значно швидше).

Потрібно видалити всі кісточки, а отримане пюре разом із рідиною, в якій кизил варився, повернути в каструлю (у мене вийшло 2 кг; зі жмиху та кісточок потім можна зварити компот). Додати цукор та ванілін.


Розмішати цукор із ягідним пюре, дати йому закипіти, і варити на маленькому вогні приблизно 20 хвилин, постійно помішуючи й знімаючи пінку.
Готовий джем гарячим розлити в стерильні сухі банки й закрити металевими кришками. Перевернути догори дном до охолодження.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: готовий гарячий джем рідкуватий, але після охолодження сильно густіє. Його навіть ножем можна різати. Добре підійде для бутербродів і як начинка для пирогів, рогаликів та іншої випічки. Вихід - 5 баночок по 0,5 л.

 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 10.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.95
26.05
27.4
27.5
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31