ye-logo.v1.2

На полігоні у Хмельницькому курсанти-прикордонники провели бойові стрільби

Суспільство 2961
Кусанти відпрацьовують вміння стріляти
Кусанти відпрацьовують вміння стріляти . Фото: автора

Для курсантів влаштували додаткові практичні тренування. Стріляти влучно майбутні охоронці кордонів вчаться навіть у темряві.

З урахуванням ситуації на східному кордоні України, у Національній академії Державної прикордонної служби імені Б.Хмельницького відбуваються посилені навчання. Вперше для курсантів 4 курсу проводять додаткові практичні тренування з бойової стрільби з усієї стрілецької зброї, яка є на озброєнні Держприкордонслужби.

“Тренування відбуваються з урахуванням проведення в країні антитерористичної операції. Враховується досвід прикордонників, які брали у ній участь. Такі навчальні стрільби курсантам особливо подобаються”, - розповідає старший викладач кафедри особистої безпеки полковник Ігор Лопаткін.

Майбутніх випускників прикордонної академії навчають стріляти і за обмеженої видимості, тренування відбуваються вночі. Курсанти вправляються у стрільбі з автоматів, кулеметів, гранатометів, снайперських гвинтівок. Окрім того, вони відпрацьовують тактичне ведення бою.

Курсанти усі завдання виконують лише за командами керівника

“Зараз ми відпрацьовуємо техніку стрільби саме в нічних умовах. Сьогодні нашим завданням було знищити диверсійно-розвідувальну групу, - каже курсант прикордонної академії Владислав Галайко. - Вночі стріляти незвично, для декого це важче, ніж удень. Мені ж найкраще вдається працювати зі снайперською гвинтівкою у будь-який час доби”.

“Такі стрільби нам допомагають переймати досвід наших офіцерів. А зараз, у такий період у країні, це дуже актуально”, - додає курсант Дмитро Черевиченко.

Нічні бойові стрільби небезпечні, тому викладачі особливу увагу звертають на дотримання заходів безпеки. Усі дії здійснюються лише за командами керівника.

Додаткові практичні тренування влаштували через складну ситуацію на кордоні

У темряві прицілитись важче, кажуть курсанти

Нічні стрільби майбутнім охоронцям кордону особливо подобаються через складність

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую