ye-logo.v1.2

Жителя Ізяславщини заочно судитимуть за участь в терористичній організації "ЛНР"

Кримінал 2117
Чоловікові загрожує від 8 до 15 років тюрми
Чоловікові загрожує від 8 до 15 років тюрми. Фото: news.plonto.com

Колишнього військовослужбовця спецпідрозділу Збройних сил України оголосили в розшук.

Встановлено, що 27-річний житель Ізяславського району, отримавши в Збройних Силах України військову спеціальність «командир відділення розвідгрупи», у червні минулого року добровільно вступив до терористичної організації «ЛНР». Як повідомляє прес-служба обласної прокуратури, там він одержав військовий квиток, формений одяг, зброю, щомісячну грошову винагороду.

"Неодноразово упродовж 2014-2015 років у складі незаконного збройного формування брав участь у підготовці та вчиненні терактів на території Луганської області, а також виконував завдання з розвідки та корегування вогню артилерії терористів під час збройних протистоянь з силами АТО поблизу міста Дебальцево", - розповідають у прокуратурі.

Зважаючи на те, що він перебуває на окупованій території, ухиляється від слідства та його оголошено в розшук. 5 жовтня Хмельницький міськрайонний суд надав дозвіл на спеціальне досудове розслідування в кримінальному провадженні за частиною 1 сттатті 258-3 Кримінального Кодексу України. Її санкція передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років. Таким чином, стосовно підозрюваного розпочато процедуру заочного засудження за участь у терористичній організації.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую