ye-logo.v1.2

Європейці купили майже 50 тонн одягу з Хмельниччини

Економіка 2471
Закордонним покапцям до вподоби весільні сукні та дитячий одяг від подільських виробників
Закордонним покапцям до вподоби весільні сукні та дитячий одяг від подільських виробників. Фото: vkurse.ua

З початку року хмельницькі підприємці заробили близько 50 мільйонів гривень від продяжу одягу власного виробництва на європейських ринках.

Хмельницькі швейні вироби складають конкуренцію брендовим маркам на ринках Європи. Як повідомляє фіскальна служба області, протягом січня-вересня цього року виробники легкої промисловості Хмельниччини відправили за кордон 49 тонн різноманітного одягу власного виробництва на суму майже 50 мільйонів гривень.

"Високоякісні вироби наших майстринь складають конкуренцію відомим брендовим маркам на ринках країн Євросоюзу, Росії, Молдови, Білорусії, а також Саудівської Аравії й США, - розповідають у відомстві. - Здебільшого за кордоном у попиті дитячий одяг, який шиють хмельницькі текстильники. Експортний асортимент для малят в основному складали трикотажні костюмчики, кофточки, куртки, светри та багато іншого різного краму для дівчаток та хлопчиків".

Також зарубіжним нареченим до вподоби весільні сукні та аксесуари наших майстринь. Зазначені вироби купували Саудівська Аравія, Туреччина, Хорватія, Німеччина, Швеція та Південна Африка.

У широкому попиті також в іноземців килимові вироби хмельницьких виробників. Бізнесмени Вірменії, Польщі, Казахстану, Латвії, Румунії, Японії придбали у січні-вересні поточного року вказаної продукції на суму майже 80 мільйонів гривень.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую