ye-logo.v1.2

Прокуратура Ізяславщини відсудила у чотирьох хмельничан приватизовані землі держзапасу

Суспільство 1853
Хмельничани отримали землю неправомірно
Хмельничани отримали землю неправомірно. Фото: operkor.wordpress.com

Суд визнав недійсними державні акти на право власності.

На території Кунівської сільської ради Ізяславського району незаконно приватизували 8 гектарів земель резервного фонду. Вартість земельних ділянок - 132 тисячі гривень. Як встановила прокуратура, їх було неправомірно передано у власність чотирьом хмельничанам розпорядженням районної державної адміністрації у грудні 2012 року.

Як повідомив прокурор району Петро Нікітюк, зазначені земельні ділянки передані безкоштовно у приватну власність з грубим порушенням вимог закону. Зокрема, ці четверо осіб не зареєстровані та ніколи не проживали на території Кунівської сільради, не зайняті у соціальній сфері села та не брали участі у розвитку його інфраструктури, що є обов’язковою умовою для отримання таких земель у власність.

"Попри це, на території сільської ради проживає більше 100 осіб, в тому числі й учасники АТО, які мають передбачене законом право на безоплатне отримання у приватну власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення, однак не можуть ним скористатися", - відзначили у прокуратурі.

Це стало підставою для пред’явлення в суд прокуратурою району чотирьох позовів про скасування відповідних розпоряджень РДА та визнання недійсними державних актів на право власності на земельні ділянки. Суд задовільнив позов у повному обсязі 6 жовтня та повернув землю у власність держави.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую