ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Паста карбонара з грибами

10 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3623

Фото: автора

Alla carbonara – найзнаменитіша італійська підлива до пасти.

В Італії налічується близько 200 видів пасти й фарфалле – одна із них. Це локшина у формі метеликів. Власне, «фарфалле» по-італійськи й означає «метелик», але нам звичніше називати цю пасту — бантики. Вона чудово поєднується практично з усіма продуктами: м'ясом, рибою, овочами, сиром, горіхами... Подають фарфалле під всілякими соусами: томатним, сирним, вершковим і, звісно ж, соусом карбонара. Alla carbonara – найзнаменитіша італійська підлива до пасти, приготована за способом карбонаріїв (членів таємного суворо законспірованого товариства італійських вуглярів). У неї входить лише три інгредієнти: бекон, жовтки і тертий «Пармезан». Вершки, гриби, часник і цибуля – додаткові, але не обов'язкові смакові акценти.


Інгредієнти:
200 г пасти фарфалле (метелики), 1 ст. л. оливкової олії, 100 г копченого бекону, 200 г печериць, 200 г вершків (15%), 100 г сиру «Пармезан» (можна замінити будь-яким твердим сиром), 2 жовтки, сіль, перець, сухий базилік.


Приготування:
Відварити пасту відповідно до інструкції на упаковці. На оливковій олії обсмажити дрібно нарізаний бекон і гриби. Злегка збити жовтки, ввести вершки і сир, перемішати. Посолити й поперчити. Додати до бекону з грибами. На повільному вогні швидко помішуючи довести до кипіння (не збільшувати вогонь, інакше жовтки «схопляться», чого допускати не можна). У відварену й відціджену гарячу пасту ввести соус і перемішати. Паста повинна бути повністю просякнута ним. Подавати краще на підігрітій тарілці. Посипати невеликою кількістю сиру.


 

крупи та страви з борошна, гриби, паста, карбонара, фарфалле, італійська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую