Гаряча тема:
- Війна
В Італії налічується близько 200 видів пасти й фарфалле – одна із них. Це локшина у формі метеликів. Власне, «фарфалле» по-італійськи й означає «метелик», але нам звичніше називати цю пасту — бантики. Вона чудово поєднується практично з усіма продуктами: м'ясом, рибою, овочами, сиром, горіхами... Подають фарфалле під всілякими соусами: томатним, сирним, вершковим і, звісно ж, соусом карбонара. Alla carbonara – найзнаменитіша італійська підлива до пасти, приготована за способом карбонаріїв (членів таємного суворо законспірованого товариства італійських вуглярів). У неї входить лише три інгредієнти: бекон, жовтки і тертий «Пармезан». Вершки, гриби, часник і цибуля – додаткові, але не обов'язкові смакові акценти.
Інгредієнти:
200 г пасти фарфалле (метелики), 1 ст. л. оливкової олії, 100 г копченого бекону, 200 г печериць, 200 г вершків (15%), 100 г сиру «Пармезан» (можна замінити будь-яким твердим сиром), 2 жовтки, сіль, перець, сухий базилік.
Приготування:
Відварити пасту відповідно до інструкції на упаковці. На оливковій олії обсмажити дрібно нарізаний бекон і гриби. Злегка збити жовтки, ввести вершки і сир, перемішати. Посолити й поперчити. Додати до бекону з грибами. На повільному вогні швидко помішуючи довести до кипіння (не збільшувати вогонь, інакше жовтки «схопляться», чого допускати не можна). У відварену й відціджену гарячу пасту ввести соус і перемішати. Паста повинна бути повністю просякнута ним. Подавати краще на підігрітій тарілці. Посипати невеликою кількістю сиру.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: