ye-logo.v1.2

Ювілейний ОктоберФест: у полоні повітряних куль та із запахом кави

Культура 2971
Учасниками Кубку України з повітроплавання стали 11 екіпажів
Учасниками Кубку України з повітроплавання стали 11 екіпажів. Фото: автора

Цьогоріч замість пива відвідувачі фестивалю у Кам’янці-Подільському надали перевагу гарячим напоям.

У Кам’янці-Подільському цими вихідними свій п’ятирічний ювілей відзначає уже звичний для містян та туристів осінній фестиваль пива та повітроплавання – “ОктоберФест”. У рамках його проведення до міста над Смотричем з’їхалися пілоти з різних куточків країни на фінал Кубку України з повітроплавання.

“Раніше ці змагання відбувалися на території Автономної Республіки Крим, але у зв’язку з відомими всім обставинами довелося шукати заміну Феодосії. Без жодних вагань обрали саме Кам’янець. Упродовж чотирьох днів одинадцять екіпажів боролися за перемогу, здійснивши чотири спортивних польоти та виконавши одинадцять надскладних завдань. У результаті чемпіоном України став Роман Савчук із Києва”, - розповідає віце-президент Федерації повітроплавців України В’ячеслав Гардашник.

На відміну від мюнхенського ОктоберФесту, в Кам’янці-Подільському цьогоріч замість пива відвідувачі фестивалю надали перевагу каві. Попри те, що хмільного напою продавали вдосталь, лише поодиноких пивоманів можна було побачити з бокалами та пляшками пива. У той же час, за гарячою кавою та смачною угорською випічкою вишиковувалася черга. Смакували кам’янчани і смаженою картоплею та м’ясом.

“Пиво потрібно пити холодним, а коли на вулиці декілька градусів тепла, хочеться чогось гарячого, аби зігрітися. Хоча атмосфера і так чудова, без жодних алкогольних напоїв”, - ділиться враженнями Інна з Хмельницького.

Свою силу юнаки випробовували в змаганнях з арм-реслінгу

За пропаганду здорового способу життя виступили й організатори спортивних змагань, в яких свою міцність та силу демонстрували як юнаки, так і дорослі. Встановлено за час проведення подібних турнірів і новий рекорд за кількістю віджимань з використанням металевих пляшок. Сорок один раз – найкращий результат, що продемонстрував Максим Гаврилюк, який приїхав на ОктоберФест з родиною з Броварів. До цього, за словами організатора силових змагань Радіона Плугатаренка, учасникам вдавалося віджатися лише 27 разів.

Рекордсменом з віджимання став Максим Гаврилюк з Броварів

Ускладнювали змагання металеві пляшки

Поки дорослі відпочивали, малеча розважалася з аніматорами й брала участь у різноманітних конкурсах.

Малеча змагалася не на міцність, а на швидкість

Замість пива обрали дещо інші напої

За гарячими напоями доводилось вичікувати

Кам'янчани смакували смаженою картоплею

Традиція фестивлю - смачні ковбаски

З нагоди ювілею фестивалю, одна з піцерій міста спекла для жителів Кам'янця святковий торт

Ввечері публіку зігрівали виступи музичних гуртів “SV-Project”, “Видрові Доли”, “Бекінгем”, а хедлайнером першого дня фестивалю став гурт “Lama”. Під його запальні пісні публіка просто шаленіла і зовсім не зважала на прохолоду на дворі.

Гурт "Lama" запалював публіку

Ввечері кам'янчан та туристів вражало світлове шоу

Ірина ГРІНІШИНА
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую