ye-logo.v1.2

«Опора» на Хмельниччині зафіксувала ознаки «чорного піару»

Вибори 2791
В Опорі вважають, що в статті часопису Наше місто є заклики не голосувати за певного кандидата в мери
В Опорі вважають, що в статті часопису Наше місто є заклики не голосувати за певного кандидата в мери. Фото: oporaua.org

Публікація, яка може порушувати виборче законодавство, була опублікована в газеті Старокостянтинівської міської ради.

Об’єктом критики статті «Чи хочете ви цього, старокостянтинівці?» за авторства Н.Птаха, яка вийшла в газеті «Наше місто», засновником якої є Старокостянтинівська міська рада, став кандидат на посаду міського голови Старокостянтинова від політичної партії «Опозиційний блок» Сергій Пономарьов.

За повідомленням координатора кампанії спостереження Громадянської мережі «Опора» в Хмельницькій області Андрія Попика, звинувачення здебільшого ґрунтуються на фактах попередньої (Пономарьов був членом Партії регіонів) та нинішньої партійної приналежності кандидата.  Приводом для написання матеріалу стали публікації у № 14 часопису «Краяни, БУДЬМО!», засновником якого є Сергій Пономарьов, зокрема й стаття «Акція «Подаруй замку майбутнє». У ній йшлося про волонтерську діяльність кандидата та про його допомогу в облаштуванні замку князів Острозьких. Н. Птах називає риторику, якою послуговуються у газеті «Краяни, БУДЬМО!», «типовою риторикою політичної партії «Опозиційний блок», членом якої є С. Пономарьов, – прихильників дружби з країною агресором, Путінською Росією, риторикою всіх тих, хто минулого року запалив вогнище війни на Сході України, які живуть по принципу: чим гірше для України – тим краще для них». Крім того, автор статті «Чи хочете ви цього, старокостянтинівці?» вказує на «антидержавницьку суть» партії «Опозиційний блок», а самого кандидата називає «вірним прислужником Януковича».

Коментуючи ситуацію кореспондентці «Точки ОПОРИ» Сергій Пономарьов, зокрема, зазначив, що не є прихильником брудних технологій у боротьбі за владу, тому йому дуже прикро, що проти нього використовують такі методи. За словами кандидата, звинувачення Н. Птаха безпідставні, відреагувати на них Сергій Пономарьов збирається на шпальтах свого тижневика. На питання, чи буде звертатися до суду, кандидат пообіцяв відповісти після консультації з юристом.

В «Опорі» ж наголошують, що виборчого законодавства забороняється розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата, політичну партію або її місцеву організацію – суб’єкта виборчого процесу. А також додають, що матеріал у часописі «Наше місто» фактично закликає не голосувати за конкретного кандидата, і, відповідно до чинного законодавства, це можна кваліфікувати як передвиборну агітацію (ч. 1 ст. 54 Закону).  Водночас ця публікація не має відповідного позначення, що, у свою чергу, може вважатися порушенням ч. 8 ст. 60 Закону: «Усі матеріали передвиборної агітації повинні бути відокремленими від інших матеріалів і означені як такі».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую