Гаряча тема:
- Війна
Соус просто незрівнянний — солодкуватий та яскравий. До всіх плюсів можна віднести ще і той факт, що тефтелі не калорійні, а отже, рецепт сміливо можна віднести до розряду дієтичних (100 г — 127 ккал).
Інгредієнти:
600 г фаршу (будь-якого, у мене зі свинячої вирізки), 2 великі цибулини, 500 г гарбуза, яйце, 3 ст. л. вівсяних пластівців, 2 ст. л. натертого сиру (будь-який твердий), 0,5 кг помідорів, 100 мл бульйону або води, 50 мл білого сухого вина (за бажанням), петрушка, сіль, перець (у мене суміш 5 перців + лимонний), куркума, паприка, орегано, цукор.
Приготування:
У фарш додати цибулину (я подрібнила її у комбайні), половину натертого на тертці гарбуза, вівсяні пластівці, яйце, натертий на дрібній тертці сир.
Все ретельно вимісити. Додати сіль, перець, куркуму і нарізану петрушку. Ще раз вимісити фарш і прибрати його в холодильник на 15 хвилин.
Для соусу: нарізати дрібно цибулину, додати другу половину тертого гарбуза.
Обсмажувати разом 5-7 хвилин.
Влити вино і через декілька хвилин бульйон (воду). Присмачити цукром, сіллю, паприкою, орегано. Тушкувати ще 5-7 хвилин. З помідор зробити пюре без шкірки (я перетираю томати через сито, розливаю у пластикові пляшечки з-під кефіру й заморожую в морозильній камері; за необхідності дістаю, трішки розморожую й готую згідно з рецептами). Можна взяти банку консервованих томатів у власному соку.
Додати помідори до овочів, перемішати й тушкувати, щоб трішки випарувалася рідина.
З фаршу, мокрими руками, скачати тефтелі.
Злегка обсмажити їх у мінімальній кількості олії (в оригіналі тефтелі слід просто викласти в соус, не обсмажуючи).
Скласти в чавунний казанок.
Залити соусом і тушкувати на маленькому вогні 15-20 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: при подачі посипати зеленню, можна притрусити сиром або подати зі сметаною. Але тефтелі смачні й без добавок. Причому, навіть у холодному вигляді.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: