ye-logo.v1.2

“Сила нескорених”: хмельницьких воїнів привітали із Днем захисника України

Суспільство 3365
Цінні подарунки і нагороди отримали учасники АТО
Цінні подарунки і нагороди отримали учасники АТО. Фото: автора

Державне свято у Хмельницькому відзначили з нагородами і концертом.

Бійців АТО та всіх військовослужбовців Хмельниччини привітали з Днем захисника України. В обласній філармонії вояків нагороджували і влаштували святковий концерт. Урочисті заходи розпочалися під гаслом “Сила нескорених” сьогодні, в переддень свята, оскільки 14 жовтня в країні вихідний. Привітали захисників керівники області та міста, частіше бажали одного — миру в країні.

“Сьогодні пишеться непроста історія сучасності, яка переплітається з подвигом наших військових на Сході. Це вони захищають нашу землю від зазіхань агресора, віддають життя за мир, спокій, добробут Батьківщини, - звернувся до військовослужбовців очільник області Михайло Загородний. - Зараз нащадки славетних козаків демонструють силу незламного духу, силу нескорених”.

Воякам частіше бажали одного - миру.

Михайло Загородний вручив ключі від квартири капітану Вадиму Смичку, учаснику антитерористичної операції, який був поранений під містом Ілловайськ під час несення військової служби. Учасників бойових дій нагородили грамотами та цінними подарунками. Зокрема, командир 8-го окремого полку спеціального призначення полковник Олег Нечаєв отримав з рук головного міліціонера області в подарунок вогнепальну зброю - пістолет моделі “ФОРТ-12”, калібру 9 міліметрів.

Для військових влаштували концерт.

Присутні на урочистостях вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх, хто загинув у боротьбі за незалежність України. На думку військових, 14 жовтня дуже вдала дата, щоб вітати тих, хто захищає Батьківщину. Адже абсурд, щоб Українське Військо і Україна вшановували своїх захисників 23 лютого, в святковий день країни-агресора та її окупаційних військ.

За особливі заслуги полковнику Олегу Нечаєву вручили вогнепальну зброю.

“Раніше День захисника ми відзначали 23 лютого — це радянське свято, а 14 жовтня буде наше, українське. Святкувати його можуть і чоловіки, і жінки, які теж долучаються до боротьби за суверенітет. Дуже правильно, що маємо таке потрійне свято: Покрови, День створення Української повстанської армії та тепер уже День захисника ”, - вважає заступник військового комісара Хмельницького обласного військкомату по роботі з особовим складом та громадськістю Володимир Гучок.

Бійці дякують за свято та подарунки. Кажуть, що воно крім радості, викликає ще сум, бо товариші, які загинули, захищаючи Батьківщину, разом з ними його не святкуватимуть.

Нагадаємо, урочистості з нагоди свята стартували 13 жовтня у прикордонній академії.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую