ye-logo.v1.2

Подорожуємо Україною. До Вінниці – на закриття сезону шоу фонтанів

Туризм 4468

До кінця жовтня у сусідньому обласному центрі можна побачити яскраве шоу на воді

Масштабний плаваючий фонтан у Вінниці, що поблизу острова Фестивальний на Південному Бузі, єдиний подібний в Україні. Його будівничі запевняють, що він – найбільший у Європі і входить в десятку найкращих у світі!
Як би там не було, але вечірнє шоу фонтанів у Вінниці дійсно вражає. Вразило воно і мене, хоча я бачила фонтани, що танцюють під музику і переливаються різними кольорами, у столицях Грузії, Вірменії та Киргизії.


Річ у тім, що український фонтан не просто випускає струмені різної форми і довжини під музику. Тут влаштовуються грандіозні шоу із лазерами і проекторами. На величезному екрані з води виводиться картинка, на якій оживають ельфи, феї, дракони, козаки, коні (залежно від історії, що розповідається). Кожне шоу має свій сюжет і вдало підібраний саундтрек до нього. Із бачених мені найбільше сподобалося шоу «Струни рідної душі» з українським колоритом.


Шоу фонтанів відбувається як вдень, так і ввечері. Однак найцікавіше, із лазерними спецефектами і проектором, показують з 21 до 22 години. Орієнтовно закриття сезону 2015 відбудеться 23 жовтня. Розклад шоу та інформацію про закриття сезону можна дізнатися тут.



Як дістатися

Із Хмельницького до Вінниці 119 км, які можна подолати за дві години автобусом чи потягом, і ще швидше – власним автомобілем.
Потягів, які сполучають наше місто із сусіднім обласним центром, досить багато – близько 20. Це ті, що йдуть на Київ, у східні і південні міста, є навіть рейковий автобус Хмельницький-Вінниця. Можна виїхати на денному потязі, наприклад на 772-му «Хмельницький-Київ», і прибути у Вінницю ввечері, а можна виїхати вранці, щоб оглянути місто.
Автобуси курсують від автостанції №1 кожні півгодини-годину. Квиток коштує близько 60 грн.

Корисні поради

Якщо їхатимете на шоу фонтанів, прихопіть із собою теплий одяг, можна навіть взяти плед, адже біля води ввечері особливо холодно. Можна взяти каремат чи щось інше, щоб сидіти на ньому.

На набережній навпроти фонтану є громадські туалети та кафе швидкого харчування із недорогими цінами (чай із собою коштує 6 грн). Тут можна перекусити і погрітися.


  До речі, у найближчі дні синоптики обіцяють потепління. Гарний варіант для одноденнолї веломандрівки - траса Копистин-Масівці. А можна вирушити на потязі у Берегове, і потрапити майже в Угорщину.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую