ye-logo.v1.2

Безробіття на Хмельниччині: на одну вакансію 19 претендентів

Суспільство 2224
В області постійно є попит на продавців, швачок, трактористів
В області постійно є попит на продавців, швачок, трактористів. Фото: колаж автора

Серед офіційно зареєстрованих безробітних в області – більше половина жінок.

Нестача робочих місць та низька оплата праці на існуючих – ось чи не найголовніші проблеми на ринку праці на Хмельниччині про які кажуть в Обласного центрі зайнятості. 

За даними відділу статистики та прогнозування центру зайнятості, станом на початок жовтня кількість зареєстрованих безробітних на Хмельниччині становила 11,6 тисяч осіб, в тому числі 241 особа з числа внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО. Серед безробітних понад 61,4% складали жінки, 41% – молодь віком до 35 років, майже кожен третій належав до осіб, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, 40,4% зареєстрованих безробітних були сільськими мешканцями. Отримували допомогу по безробіттю 10 тисяч людей.

У середньому на одну вакансію претендувало 19 осіб, у тому числі серед законодавців, вищих державних службовців, керівників, менеджерів - 46 осіб, професіоналів - 25,  серед фахівців - 23 особи,  технічних службовців - 27 осіб, серед працівників торгівлі та сфери послуг - 15 осіб, серед кваліфікованих робітників сільського та лісового господарства, риборозведення та рибальства - 282 особи. У січні-вересні послугами державної служби зайнятості скористалися 36,2 тисяч безробітних громадян. За сприянням центрів зайнятості отримали роботу 15,7 тисяч людей, з них 12,7 тисяч осіб зареєстрованих безробітних.

Ситуація на ринку праці області характеризується постійним попитом на продавців, кухарів, офіціантів, охоронців, трактористів, водіїв, столярів, швачок. Крім того, є потреба в робітниках найпростіших професій - підсобні робітники, прибиральники, двірники, вантажники тощо.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую