ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат «Цезар» з куркою та часниковими сухариками

15 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4992

Фото: автора

Одна з найпопулярніших страв північноамериканської кухні.

Чотири головні інгредієнти класичного «Цезаря» – куряча грудка, сир пармезан, сухарики з білого хліба і анчоуси. Останні використовуються в заправці, оригінальний склад якої до кінця так і не був розкритий, але в яку традиційно входять також гірчиця, вустерширський соус, яєчний жовток і оливкова олія. Всі інші компоненти, які зустрічаються в ресторанних або домашніх версіях «Цезаря» – можуть і зовсім не мати відношення до класичного рецепту. Анчоуси я кладу лише в «Цезар» із креветками. А якщо у вас не має вустерширського соусу, можете сміливо його замінити бальзамічним оцтом. Обидва варіанти заправки смакують пречудово!

Ігредієнти:
2 курячих філе (одна ціла грудка), 2 помідори, склянка домашніх сухариків, салати айсберг та лолло-росо, сир пармезан тертий, суміш італійських трав, паприка – за смаком.

Для заправки: 3 яйця, 1 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. гірчиці, 1-2 зубка часнику, 100 мл оливкової олії, сіль, суміш перців.

Приготування:
Промити куряче філе, нарізати його шматочками, посипати їх сумішшю італійських трав й підсмажити до золотавої скоринки.


Батон нарізати кубиками й підсушити в духовці. На сковорідці розігріти олію (2-3 ст. л.) і додати нарізаний уздовж на частини зубок часнику. Коли олія закипить, часник зі сковорідки прибрати (олія набуває апетитного часникового аромату). Полити нею сухарики, притрусити їх сумішшю італійських трав та паприкою.


Промити листя салату, протерти його сухою серветкою, порвати руками на рівні частини (до речі, якщо листя салату попередньо замочити на годинку, воно довше залишиться хрумким).


Помити помідори й нарізати їх часточками. Викладати на тарілку листя салату, смажену курку, сухарики.


Для соусу «Цезар»: яйця зварити, відокремити білки від жовтків. Жовтки розім'яти виделкою. Додати лимонний сік, бальзамічний оцет, гірчицю і 1-2 зубки часнику, пропущених через прес. Влити оливкову олію, посолити, поперчити й перемішати (я збила все в блендері).

Полити соусом салат. Посипати «Цезар» тертим пармезаном і прикрасити часточками помідорів (або навпаки!:))).


 

салати, цезар, курка, американська кухня, салати без майонезу

Коментарі:

  Так  Ні, дякую