clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Броколі з фаршем у сирному соусі

Фото: автора

Навіть, якщо ви не любите броколі, ви неодмінно зміните своє ставлення до цього корисного овочу, коли приготуєте просту й неймовірно смачну а-ля запіканку.

Для приготування цієї страви можна використовувати як свіжу, так і заморожену броколі. Свіжу брокколі необхідно трохи відварити в підсоленій воді. Заморожену достатньо трохи протушкувати на сковорідці.
Замість фаршу можна використовувати гриби, шинку, куряче м'ясо або телятину, помідори, зелений горошок. Але для заливки обов’язкові інгредієнти — вершки, сметана, яйця, сир. Пікантний смак запіканці надає мускатний горіх.

Інгредієнти:
500 г м’ясного фаршу (у мене свинина), 2 цибулини, 600-700 г броколі, 100 мл сметани, 100 мл вершків, 4 яйця, 2 плавлені сирки (у мене зі шматочками печериць), 150 г твердого сиру («Едам», «Гауда»), сіль, перець, мускатний горіх.

Приготування:
Цибулю нарізати кубиками й спасерувати на олії до прозорості. Фарш посолити, поперчити й додати до цибулі. Смажити все разом до готовності фаршу.
Броколі розділити на шматочки й проварити декілька хвилин в підсоленій воді (не переварити!).
У форму викласти підсмажений фарш із цибулею.


Зверху брокколі.


Приготувати вершково-сирний соус: вершки, сметану, яйця, сир і мускатний горіх — ретельно збити вінчиком. Можна додати улюблені травки. 

Вилити зверху на броколі.

Запікати в духовці при 180°C протягом 30-40 хвилин.

Окремим рядком: спочатку утворюється багато рідини, але потім після охолодження страви вона повністю просочить броколі.


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 10.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.95
26.05
27.4
27.5
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31