ye-logo.v1.2

Патріарх Філарет нагородив хмельничан «За жертовність та любов до України» Політична реклама

Суспільство 2749

Під час свого візиту на Хмельниччину Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України УПЦ КП освятив храм на Городоччині та вручив нагороди волонтерам, які активно допомагають українським військовим

Нагороду з рук Святійшого Патріарха отримали всього кілька осіб, серед них кандидат на посаду Хмельницького міського голови від «Об’єднання «Самопоміч» Юрій Самолюк та кандидати у депутати міської ради від цієї ж партії Богдан Міхняк та Олександр Поляруш.
«Це волонтери, які від початку антитерористичної операції допомагають військовим власним коштом», – зазначив Патріарх і, звертаючись до волонтерів, додав: Пам’ятайте, що там, в небі, вас чекає вічна нагорода і вічне життя.
Філарет зазначив, що земне життя, яким воно б не було: щасливим, чи не щасливим, закінчиться, а ось вічне життя не закінчиться ніколи. Тому розумна людина, живучи на Землі турбується про вічне.
«Турбуватися про вічне життя – це значить виконувати Волю Божу. А ми знаємо цю Волю Божу? Знаємо! Це заповіді Божі. Якщо будемо їх виконувати, то успадкуємо вічне життя», – сказав Патріарх.
«Звичайно приємно отримати таку високу нагороду. Вдвічі приємніше отримати її з рук самого Патріарха. Та ми допомагаємо нашим військовим, їхнім сім’ям, не думаючи про нагороди, чи похвалу, а тому, що знаємо, як потрібна їм ця допомога», – зазначив Юрій Самолюк.

"Продовжуйте молитися за нас, грішних та нашу країну, її збереження і розквіт", -

попросив у Святійшого Юрій Самолюк. 

«Кожен із нас робить те, що може: військові там, на Сході, захищають нашу землю ціною свого життя, а ми тут забезпечуємо їм надійний тил. Це і є патріотизм. Його треба підтверджувати ділами», – переконаний Богдан Міхняк.

Богдан Міхняк: Кожен робить те, що в його силах. 

«Медаль – це символічна подяка, яку, звісно ж, приємно отримувати. Насправді ж, головна нагорода та, що на небі, бо добрі справи – це скарби, які зараховуються там. Добрі справи заради України це ще важливіші скарби, які кожен із нас може собі надбати. І хочу звернутися до всіх: Люди, любіть Україну, бережіть її і підтримуйте людей, які виборюють її незалежність», – каже Олександр Поляруш.

"Головна нагорода - на небі", - переконаний Олександр Поляруш. 

В знак подяки представники «Об’єднання «Самопоміч» презентували Патріарху Філарету цінну ікону з проханням і надалі молитися за мир в Україні та усіх, хто працює на її збудування і розвиток.

Медаль «За жертовність та любов до України» заснований Патріархом і священним синодом Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) цього року. Нагороджують ним бійців АТО, волонтерів, які безпосередньо їздять «на передову» та тих, хто в тилу допомагає коштами, часом та своєю роботою.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую